gruppen1

Veckotips GBG – Avrätta kapitalismen


Rasmus Klamas tipsar om en ganska hetsig vecka. Om en ska hinna med allt blir det musikalkväll, kapitalism, avrättning och oskrivna regler.

 

Next Stop: West End #3 

Först ut denna veckan är vår alldeles egna musikalkväll Next Stop: West End eller “en perfekt lillördag” om vi ska skryta. Det är en one night only-kväll där vi får se fyra stycken superproffs till musikalartister sjunga våra nuvarande favoritlåtar och förhoppningsvis nya favvosar. Sen blir det open mic och då kanske en är rädd att en ska behöva skämskudde? Ingen risk – förra gången sjöng open mic-arna hatten av oss. Kom och börja helgen tidigt!

 

2lång Kvartersscen

Onsdag, 28 september

 

Gruppen köper sig fri

Gruppen, gruppen, gruppen. De är gruppen som verkar göra allt rätt. När det känns i magen att nu borde vi snacka om manlighet – då gör de det och nu är det dags för kapitalismen att få sig en rejäl genomgång. För dig som inte sett Gruppen förut så kanske kapitalism inte är temat som får det att burra härlig i magen, men med Gruppen så blir fnösktorra ämnen lika lättittat som Paradise Hotel (fast bra, såklart). Efter att ha kikat in bilderna från föreställningen, så verkar det dessutom också var den helt klart snyggaste de gjort hittills.

 

Folkteatern, Göteborg

Onsdag-lördag, 28 september – 1 oktober. 

Spelas fram till 22 oktober. 

Assassins

Stephen Sondheim är kanske inte världens kändaste musikalskapare för gemene person, men i musikalbranschen är han att likna med Gud. Allt han rör blir till guld och lite så är det. En av stans bästa musikalutbildningar sätter nu upp den för mig okända Assassins, där vi får träffa på 9 personer som genom historien har försökt (med blandade resultat) att döda några av USA’s presidenter. Varför valde de att offra sina liv för en enda gärning?

 

Balettakademin, Göteborg

Onsdag-lördag, 28 september – 1 oktober

 

Fruntimmer – ett sexigt samarbete

A-venue har på väldigt kort tid blivit en essentiell del av Göteborgs konstliv. Men sin plats mitt på Avenyn, finns A-venue som ett lufthål när kommersen väller över en. Nu på torsdag är det dags för vernissage för Fruntimmer – ett sexigt samarbete, där kvinnodominerade konstsamarbeten hyllas och lyfts fram. Det blir performance, ljudkonst och massa mer. Listan på medverkande konstnärer är längre än min önskelista till tomten och de samlas kring teman som feminism och gemensamt skapande. Är du upptagen på torsdag? Inga problem, utställningen pågår till den 15 oktober.

 

A-venue

Vernissage: Torsdag, 29 september

Utställningen pågår till och med 15 oktober. 

 

Sommarregler

Angereds teater, Regionteater Väst och Folkteatern i Göteborg har slått sig samman och gjort scenkonst av den svinpopulära författaren Shaun Tan. Tre teatrar som var för sig producerar minst sagt fet barnteater. Hur fett kommer det inte bli när de gör det ihop? Sommarregler handlar om hur vuxenvärlden skapar oskrivna regler och normer som inte får brytas.

Förstör aldrig en perfekt plan.
Ge aldrig dina nycklar till en främling.
Ta aldrig den sista oliven på en fest.
Glöm aldrig lösenordet.
Missa aldrig sommarens sista dag.

 

Angereds teater

Lördag, 1 oktober

Spelas 1 oktober – 9 december på Angereds teater och 27 december – 7 januari på Folkteatern. 

Omslagsbild från Gruppen köper sig fri. Fotograf: Parinazz Iranmanesh.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *