gbg_banner

Veckotips GBG: Årets höjdpunkt!


Veckotips Göteborg: Vecka 7

Vad sägs om ett nytt sätt att fira Alla Hjärtans Dag? Eller ett tillfälle att få vara stor stjärna för en kväll? Det och ännu fler möjligheter får du om du hänger i Göteborg i veckan.

 

Quick – en humorshow

Historien om Thomas Quick är en av Sveriges absolut värsta rättsskandaler och ingen har väl undgått att läsa spaltmeter om detta. Men nu kommer, mig veterligen, den första humorföreställningen på temat. Vi får skratta åt skiten, helt enkelt.

“Hela historien berättas från scenen likt ett Veckans Brott live, men med mer rörelse och färre grymtningar. /…/ Droger, mord, freudianska felsägningar, cirkelbevis, vallningar, dalmål, smaklösa fliströjor och tramsiga rim för hela slanten! Förbered dig på en rolig och insiktsfull föreställning om ett otäckt ämne som är lika aktuellt nu som då.”

Det är komikerna Ola Aurell och Isak Jansson som, iallafall för affischbilden, rakat huvudet i klassisk Quick-frilla och som nu gör ett pit stop i Göteborg och Henriksbergs källare. Byt ut sliskig romantisk middag och fira Alla hjärtans dag med lite skratt istället.

 

Henriksberg

Onsdag, 14 februari, 20.00

 

Pilot – föreställningen för dig som älskar serier! 

Vem älskar inte serier nuförtiden? Men det finns ju så mycket och ibland känns det som att inget är sådär perfekt. Nu finns möjligheten själv få vara med och bestämma över vad som ska hända i helt nya serier som skapas framför dina ögon av strålande improvisatörer.

“Har du alltid drömt om en serie där en missförstådd pool-städare äntligen får ta plats? Eller undrat hur det skulle vara med en serie som till stor del utspelar sig i en skrubb? Nu har du chansen att få uppleva just detta, eller något helt annat som du tycker skulle vara ett fantastiskt upplägg!”

Det är gbgimpro som står för showandet, du står för bestämmandet och får en garanterat helhärlig kväll.

 

Redbergsteatern

Fredag, 16 februari, 20.00

Terror

“Vi får se en rättegång mot stridspiloten Lars Koch, som står åtalad för mord på 164 passagerare i det flygplan han skjutit ner. Ett kapat plan, på väg mot en fullsatt fotbollsstadion där det kunde ha orsakat tiotusentals människors liv. Är det rätt att väga människoliv mot varandra? Vad händer med de demokratiska rättsprinciperna då den personliga moralen plötsligt inte tycks stämma med lagarna?”

Detta är utgångspunkten i Ferdinand von Schirach’s rättegångsdrama som nu har Sverigepremiär på Göteborgs Dramatiska Teater. Som vanligt när Göteborgs Dramatiska Teater är i farten så är det ett brännande och aktuellt ämne som förmodligen kommer att bli både rafflande och smått magiskt på scenen. Dessutom så finns det ett interaktivt moment då publiken ska fria eller fälla den åtalade mannen.

 

Göteborgs Dramatiska Teater

Premiär – Fredag, 16 februari, 19.00. Även söndag 18 februari, 18.00. 

Spelas fram till 8 april

 

Scenkonstgalan 2017 + Galaklubben

Veckans höjdpunkt. Vinterns höjdpunkt. Ja, ta mig fan hela årets höjdpunkt är nu här! Det är dags för Scenkonstgalan 2017 (ja för det är ju 2017’s grymma prestationer som ska hyllas) och temat är stjärnor. Det kommer vara stjärnor i pynt, stjärnor i hår, stjärnor på scenen. Ja, allt kommer glittra och glimma och alla är stjärnor. Det blir allt en älskar med scenkonst och allt en älskar med gala. Bubblig dryck, röd matta, fotoblixtar och scenkonst som får dig att utföra haktapp. Galan efterföljs av den officiella galaklubben där bland annat underbara bandet KÅRP kommer att få dig i gungning. En fet fest helt enkelt!

Kom bara kom!

 

Stora teatern (Scenkonstgalan) och Göteborgs Stadsteater (Galaklubben)

Lördag, 17 februari

Gala: 18-22

Klubb: 22-02

 

Omslagsbild: CC0 Creative Commons

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *