latesummer_banner

Tre tips för helgen i GBG: Konst x 3!


Har du ledig helg i Göteborg? Här kommer tre tips på vad du kan sysselsätta dig med! Två vernissage och en visning.

 

Late Summer Art Show

Konstepidemin bjuder in till konstshow! Late Summer Art Show är en återkommande augustiutställning på Galleri Konstepidemin. Ramverket för utställningen ser olika ut varje år, denna gång deltar cirka 70 konstnärer med ett verk var, som på olika sätt innefattar teckning som teknik eller med papper som material.

Du kan köpa verk på plats och ta med hem direkt! Då ersätts verket du köpts med ett nytt, och utställningen ändrar därför form allteftersom den pågår.

Vernissage fredag med fest och skoj!

 

Galleri Konstepidemin

Fredag 3 augusti, från 17.00 – Vernissage!

Lördag 5 augusti & söndag 6 augusti, 12.00 – 16.00

Visas därefter tom 26 augusti

 

Fredrik Åkum – Limbo

Ta ett besök på det nyöppnade galleriet Cora Hillebrand som visar Limbo, en utställning med Fredrik Åkums nya målningar.

Åkums konstnärsskap bottnar i ett intresse för måleri både som teknik och tematik, tillsammans med ett parallellt intresse för självpublicering, fanzines och artist books. Genom konceptuella ingångar och utgångspunkter i måleriet arbetar Åkum fram serier av verk som oftast härrör en förlaga, där fokus främst ligger på att ta sig från startpunkten. Dessa verk kan resultera i målningar, publikationer, objekt eller textila installationer.

 

Cora Hillebrand, Fabriksgatan 48

Fredag 3 augusti, 17.00-20.00 – Vernissage!

Lördag 4 augusti & söndag 5 augusti, 11.00-16.00

Visas därefter tom 26 augusti

 

Utom ord – Gå på visning

Gå på visning med en av Röda stens konstpedagoger på lördag och kika in utställningen Utom ord som visar verk av Carlos Amorales, Erkan Özgen och Carla Zaccagnini – verk som på olika sätt samlas runt tystnaden, där vi upplever språkets gränser och där behovet av att berätta historier på andra sätt tar vid.

Utom ord handlar om språkets begränsningar – och om det som inte kan uttryckas i tal eller text. Vi är bundna till orden för att kommunicera, för att dela upplevelser och erfarenheter med varandra. Vi förlitar oss till språket för att berätta om – och förstå den värld vi lever i. Men ibland räcker inte orden… och vi behöver andra sätt att uttrycka oss.

 

Röda sten

Lördag 4 augusti, 16.00

Ges även 11 augusti & 18 augusti

 

 

Omslagsbild: Bilden är ett kollage. Original: Zara Zetterquist och Janne Turunen, She treats me like a snake, 2018.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *