TD2017_blogg_v2

Veckotips Malmö: Teaterns Dag


Veckotips Malmö: Vecka 12 – Teaterns Dag

Veckans Malmö-tips tillägnas denna gång helt åt Teaterns Dag som går av stapeln på lördag 25 mars. Sara Östebro har satt samman en Scenkonstguiden-runda som kan fungera som stöd och vägledare när vi slänger oss in i 17 timmar av scenkonst!

 

Fika och teatertipspromenad

Vi börjar dagen med fika på Café Barbro och inköp av Teaterns Dag-knappens som ger entré till dagens alla upplevelser. Efter fikat värmer vi upp med teatertipspromenad!

 

Malmö Amatörteaterforum, Café Barbro

Öppet 10.30-18.30

 

This happens because of us

Efter att, förhoppningsvis, kammat hem ett par finfina priser så går vi vidare till Palladium där vi tar del av dansinstallationen This happens because of us av och med Claudine Ulrich. En minst sagt exklusiv dansupplevelse – den visas för enbart en person åt gången.

 

Palladium

11.00-12.45

 

Dansworkshop

Vi ska inte bara kolla in scenkonst idag, vi kan också utöva det själva! Skånes Dansteater har öppen dansworkshop för oss över 12 år med eller utan olika funktionsvariationer. Ge kroppen en del av Teaterns Dag-kakan så den orkar sitta i gradäng ett par timmar till!

 

Skånes Dansteater

12.00 & 15.00

The Shared Individual

Bombina Bombast och Makropol får oss att smälta samman och bli en och samma. Hur då? Genom virtual reality såklart! The Shared Individual fungerar som en kollektiv transportör som för oss samman till en och befriar oss från bördan av individualitet. Låter lite läskigt och väldigt spännande!

Virtual Reality är den ultimata friheten. Du behöver inte längre begränsas av dina egna attribut, din kropp kan bli vad ditt sinne begär och du kan resa vart du vill med en enkel knapptryckning.

Kalendegatan 10

16.00 & 18.00

D ANCER

Försiktigt och varsamt separerar vi oss från vårt gemensamma jag och som individer förflyttar oss in i gymvärlden och allt det betyder i form av kroppsideal, strävan efter ouppnåeliga mål, relationer och känslor inför springbandet, yogamattan och pilatesbollen.

I D ANCER bjuds vi in till ett annorlunda träningspass, både som deltagare och som åskådare. Här spekulerar vi kring de kroppsideal vi joggar mot på gymmet, de kroppar vi strävar efter att bli.

Hur spänner vi våra muskler på yogamattan? Vad är vår relation till springbandet? Vilka imaginära personer springer vi mot?

Vi kommer även ges möjlighet att bli en D ANCER tillsammans med aktörerna på scenen, så vi uppmanas att ta med följande: Din pyjamas, hippaste yogautstyrsel eller luftigaste adidas-byxa.

 

Inkonst

19.00

 

Teaterns Natt

Efter föreställningen stannar vi kvar på Inkonst och låter dagen glida över in i Teaterns Natt. Skönt att vi är uppvärmda och mjuka, för nu blir det åka av! Livelooping, häxperformance, poetry slam, elektroniska ljudlandskap, rörelse och luftakrobatik i ett dansigt mingel. Fram emot småtimmarna flyter festen in i Klubb Abyss där vi omsluts av pumpande techno på ett intensivt, mörkt dansgolv. Här skakar vi loss alla intryck och låter de landa gott i kropp och knopp.

Inkonst

20.00

Entré med Teaterns Dag-knapp fram till 23.00, därefter 80 kr.

 

Ha en alldeles fantastisk Teaterns Dag!

Psst..! I samlingen Teaterns Dag i appen finns allt detta och mer samlat så du lätt kan hitta scenkonstupplevelser som passar dig. Ha en underbar teaterdag!

 

Omslagsbild: Teaterns Dag

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *