Stolt scenkonst

Stolt Scenkonst intar Malmö


Regnbågsflaggan vajar stolt i vinden när Stolt Scenkonst sätter scenkonstproduktioner med HBTQ-perspektiv i första rummet.  I sommar har vi kunnat njuta av Stolt Scenkonst både i Växjö, Stockholm och nu i veckan blir det Malmös tur.

Pride hör de ljusa månaderna till och i veckan är det Malmö Pride. Där kan vi ta del av mycket härlig scenkonst och Stolt Scenkonst bjuder in oss till en minifestival där vi får uppleva och diskutera scenkonst av och med scenkonstnärer där HBTQ-perspektivet står i fokus.

Stolt Scenkonst är ett nationellt nätverk för att öka tillgången och sprida scenkonstproduktioner med HBTQ-perspektiv. Efterlängtat, och nätverket har tagit pridefestivaler med storm runt om i landet.

Bakom initiativet står Scensverige som tillsammans med Regionteatern Blekinge Kronoberg, Dansstationen i Malmö, Riksteatern, Folkteatern Gävleborg, Unga Klara och West Pride ska samarbeta för att tillgängliggöra queer scenkonst i hela landet.

Under minifestivalen 8-10 augusti kan vi få ta del av fest på Blå båten, fotoutställning på Palladium och workshops och föreställningar på Dansstationen.

Här är Scenkonstguidens lista på tre måsten: 

Gender Fuck(er), 9 aug
Gender Fuck(er) är rockkonsert, tragedi och nattklubb i ett och samma andetag. Wow, där vill jag andas. Verket ser på heterosexualiteten med queer blick och utmanar traditionella roller genom att släppa lös en manlig beslutsamhet inuti en både sårbar och kraftfull kvinnokropp. Dessutom blir det eftersnack!

Landet inuti, 10 aug
Landet Inuti är en föreställning om mötet mellan den vi är och hade kunnat vara, om svensk landsbygd och queera erfarenheter i skuggan av storstadsnormen. Vi har tipsat om det förr men nu Malmöbor är det er tur. Läs gärna också Carmen Jedrzejak text om föreställningen.

Samtal/reflektioner med Saga Becker/Yolanda Aurora Bohm, 9 & 10 aug
Var med om ett samtal mellan Saga Becker och Yolanda Aurora Bohm om gestaltning av HBTQ inom film och scenkonst där Chris Schenlaer är samtalsledare.

 

Foto från föreställningen Gender Fuck(er), fotograf: Rasmus Vasli

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *