manniskohastar

Sommartipset – Malmö


Malmö är en stad där man kan hitta generöst med scenkonst året runt. Upplevelser finns att hitta i allt från gömda industrilokaler till våghalsiga institutionella uppsättningar.

Jag har hittat några väldigt fina, speciella, vågade händelser som jag gärna vill tipsa er om ifall ni har planer på att besöka, vara kvar i eller upptäcka Malmö, Skåne, eller Köpenhamn i sommar.

Hoppas vi ses!

 

Super Duper Sommar

Mitt på Möllevången hittar man en av de mest aktiva folkparkerna i Sverige. Här samlas människor i olika åldrar för att hänga i en oas av grönska, lek, klubbliv och scenkonst. Folkets Park arrangerar Super duper sommar med olika scenkonster från musik till teater för de mindre och deras större vänner hela sommaren. Ta med en filt, termos och dyk ner i nya världar.

När:13/6-9/8

Var: Malmö Folkets Park

 

The six tones and Ish S (Edgecut I sound reasons)

Detta är en musik performance, ett möte mellan indisk och vietnamesiskt traditionell och elektroniskt musik och performance. Ish S från Dheli ska möta gruppen Six tones, en grupp vietnamesiska musiker och performance konstnärer under några dagar på IAC-Inter arts center i Malmö och resultatet av detta experimentella möte får vi ta del av helt gratis!

När: 1/7

Var: Inter Arts Center, Malmö

 

Människohästar på Hovdala

Klinten kultur har under de senaste tre åren arrangerat sommarresidens för olika utländska koreografer och dansare med syftet att skapa dans mellan hästar och människor. Fokus ligger på att visa att autistiska personer kan stå i centrum och verken består av professionella dansare och amatörer med just autism. I år är temat hästar som dansar som människor och människor som dansar som hästar. Skulle aldrig missa!

När: 25,28,29/7 & 1,2/8

Var: Lörups backar, Hovdala

 

8th Copengagen International Choreography competition

Tävla i koreografi!? Ja, åsikterna kring detta är många. Dansehallerne i Köpenhamn har under flera år nu arrangerat denna tävling för unga lovande koreografer. Det är en speciell upplevelse att se en massa modern dans i ett par dagar, blir överröst med upplevelser för att sedan slås av att det tävlas. Kan du ana vem som kommer vinna? En mycket speciell upplevelse utlovas.

När: 7-8/8

Var: Dansehallerne, Köpenhamn

 

Karavan

Karavan är Malmös egna centrum för cirkus och musik. De håller i vanliga fall mest till i sina egna lokaler där det skapas fantastisk scenkonst.

I augusti spelas det nycirkus i Kungsparkens vackraste träd där det utlovas en cirkus och musikföreställning i en omslutande rit.

När: 1&2/8

Var: Kungsparken, Malmö

 

Studiovisning Danscentrum Syd, Malmö

Under sommaren erbjuder Danscentrum Syd sommarresidens till danskonstnärer. Detta innebär att konstnärerna under en vecka var får tillgång till gratis studio och teknisk utrustning för att arbeta med sina idéer, som alla är i olika stadier. I år har residens erbjudits till Nidia Martinez Barbieri, Sarah Homewood, Majula Drammeh, Lena Kimming & Maija Ikonen, Maria Carlsson and Johannes Dalenbäck. Mot slutet av residens perioden öppnar Danscentrum upp dörrarna för allmänheten att komma på en studiovisning där konstnärerna visar vad de arbetat med under sommaren.

När: 12/8

Var: Danscentrum Syd, Malmö

 

majuladrammehMajula Drammeh är koreograf, dansare och producent baserad i Malmö. Hon är medlem i Rörelsen-koreografer i Skåne, ett kooperativ bestående av fem koreografer som alla är baserade i Skåne. Majula är utbildad på Dans och Cirkushögskolan i Stockholm och på Laban Center London. Sedan 2009 har hon skapat egna verk med fokus på identiteter samt att med hjälp av humor och platsspecifik dans nå ut till fler än dess vanliga publik.

Den 28 och 29 augusti intar hennes senaste projekt Bodybuilding Malmö Folkets Park. Tre kvinnor i olika storlekar som arbetat med sin relation till att bli lyft och lyfta, kroppen, stämningen, själen. En föreställning för alla, ja alla! Här utlovas skratt, reflektion, funk musik och bärkraft!

Håll utkik på Folkets Parks hemsida och efter den röda soffan!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *