gothenburg-715130_1920

Sommartipset – Göteborg med omnejd


Är du som Woody Allen och inte klarar mer än några minuter i lantluft? Då har jag tipsen för dig som vill stanna i stada som alltid går i prada.

 

Kurt kokar skallen

3 juli – 8 augusti, Röda Sten, Teater Tamauer

Foto: Lina Ikse

 

I härlig hamnmiljö vid Röda Sten kan vi få ta del av Teater Tamauers uppsättning “Kurt kokar skallen”. Vi får följa Kurt, truckföraren som en dag hör bankningar inifrån containrarna och hittar containerfolket. En familjeföreställning i utomhus miljö om i särklass det mest här och nu ämnet immigration.

Tamauers hemsida

 

Ung Svensk Form

16 juni – 16 augusti på Röhsska Museet

Design: Sabina Kramle

Gå loss bland det senaste inom formgivning. Ung Svensk Form är en jurybedömd utmärkelse och en vandringsutställning som har som syfte att öka och bredda kunskapen om ung och nyskapande svensk formgivning. Då många är studenter eller nyexade kan en få nys om stora designers redan innan de på allvar breakat. En försmak om vad vi kommer att få se inom designvärlden under kommande år.

Till utställningen

Efterklang

fram till och med den 16 augusti, Röda Stens Konsthall

Verk av: Janet Cardiff

I utställningen Efterklang får du vandra runt i en värld av ljud och ställa dig frågor som – kan ljud ta en visuell form?, – Vad finns kvar när ljudet klingat ut? Utställningen presenterar skulptur, fotografi, ljud, video och installationer av åtta konstnärer, som på olika vis har ljudet som utgångspunkt i sina verk. Genom att använda ljudkällor såsom natur, trafik, röster, brus, väder och arkitektur dyker Efterklang ner i ett universum av ljudliga och visuella upplevelser.

Till utställningen

 

Gbg:s omnejd

Är du ändå modigare än Woody och klarar lite friskluft kommer här uppslag på dagsutflykter med garanterad sommarkänsla.

 

Artbike

Tjörn, Varje torsdag fram till den 13 augusti

Cykla på ett konstverk, en artbike eller ta med dig din egen cykel och rulla längs med en cykelleden mellan Skärhamn och Pilane och kolla på konst, visst låter det storslaget. På torsdagarna händer dessutom något alldeles extra nämligen konst och kulturhappenings, allt från performance, dans till visuella överraskningar. Motion, natur och konst i ett. När du ändå befinner dig på Tjörn ta vägen förbi akvarell museet – så värt.

Frihjuls hemsida

Ett Dockhem

Spelas fram till 15 augusti, Tofta Herrgård, Kungälv.

Klassikern Ett Dockhem av Ibsen spelas i sommar av Teater Tofta på Tofta Herrgård. I en ny översättning ska ensemblen brottas med hur vi ska leva våra kärleksrelationer. Instagramlycka eller verklighet? “Vi jagar framgång i karriärer och bostäder till fantasipriser. Men när stressen, tristessen och ångesten kommer krypande och när våra könsroller håller oss i ett järngrepp, vad gör vi då?” Ja visst blir det drama.

Det är något speciellt att åka ut och besöka en Herrgård för att se på sommarteater. Ännu goare när en vet att en lite senare på natten ändå kan röja på neff i jakten på ett eget Dockhem.

http://teatertofta.se/

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *