sajt_herobanner1_banner

Sommarteater på västkusten


Befinner du dig på västkusten? Är du trött på att lapa sol, ro båt och grilla? Här kommer tre tips på vad väst har att ge på sommarteater-fronten. Nyskrivet i magasinet, klassisk komedi i stenbrott och fartfyllt på slottet.

 

Törst

Med ledorden att “skapa teater med hög konstnärlig kvalitet – även på sommaren” har Teater Tofta sedan 2010 gett oss sommarteater i magasinet på Tofta Herrgård. Och det har gått bra, flera tusen besökare reser till Tofta för ta del av teater under sommarkvällarna.

I år får vi en urpremiär! En nyskriven pjäs skriven av Göran Parkrud – Törst.

Systrarna Cecilia och Tove hittar sin mamma på Tinder. Det blir starten på ett omtumlande år i familjen Mårtenssons liv. Vi ges möjlighet att känna igen oss, utmanas i våra föreställningar, skratta, förfasas och sörja över hur det kanske skulle kunnat vara. Vad är egentligen en familj idag? Hur ser det ut? Om att våga lita på sig själv, och sin egen röst. Om kärlek, familj, sexualitet och systerskap.

 

Magasinet, Tofta Herrgård

Spelas tom 11 augusti

 

Tartuffe på Malmön

I Stallebrottet (ett gammalt stenbrott) på Malmön, omslutna av bohusgranit och salta vindar, får vi Molières Tartuffe. Medverkar gör bland andra Regina Lund och Kjell Wilhelmsen, kan bli kul!

I vår föreställning är det Orgon som faller för Tartuffe och hans vackra moral. Orgon vill inte inse att Tartuffe är en hycklare och därför driver han sin familj nästan till vansinne! Det drabbar förstås hustrun Elmire och deras dotter Mariane. Husan Dorinne är den ser nyktert på saken och kvinnorna får som vanligt städa upp.

 

Stallebrottet, Malmön

Spelas tom 25 juli

 

 

Kuta och kör – Gunnebo slottsteater 2018

På Gunnebo slott ges en klassisk sommarkomedi. Fula peruker, stora gester, lögner och hemligheter!

Percy Persson är en helt vanlig taxichaufför. Det är bara det att han har två fruar, Doris i Mölndal, och Marianne i Mölnlycke – lyckligt ovetande om varandra. Med hjälp av ett invecklat tidsschema pusslar han ihop sitt liv med sina två fruar.

När ett rån med påföljande sjukhusbesök leder till att polisen besöker hans hem är hans hemlighet på väg att nystas upp.

När något presenteras som “sommarens galnaste komedi”, så får jag en känsla av att det nog inte är så värst utflippat. Men om du vill ha traditionsenlig sommarkomedi så får du det här! Bland de medverkande ser vi Allan Svensson, Ola Forssmed, Lars-Åke Wilhelmsson och Lotta Thorell – så vi har att göra med erfarna komedi-ess.

 

Gunnebo slott

Spelas tom 12 augusti

 

 

Omslagsbild: Från Törst. Foto: Lisa Irvall

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *