Sommarsalong


Arkiv – Boy konsthall 2019

Sommarsalong

24 – 28 juli

Vernissage 24 juli, 17.00-19.00

ian-williams-238621-unsplash

Boy konsthall bjuder in till sommarsalong för att visa på den kreativitet och skaparkraft som finns i Sjuhärad. Salongen är en plats där gömda mästerverk får möta publik, kanske för första gången. Vi vill hylla skaparglädjen och den omvälvande fria kreativiteten!

Efter en öppen utlysning har 6 skapare valt ut, alla med en koppling till Sjuhärad.

Utställare på Sommarsalongen är:

Susanna Frenguelli

“Jag är en 18-årig tjej från Hindås som har hållt på med konst i några år. Jag valde just teckning med blyerts och kol som teknik eftersom skuggor och ljus är det som intresserar mig mest i ett motiv. Att måla av fotografier ger mig chansen att lära mig och just blyertsen ger mig möjligheten att fånga de allra minsta detaljerna i en bild.”

Christer Falk

“Bollebygdsbo sedan 50 år. Gift och har två vuxna söner. Pensionär men jobbar en hel del med foto, video och skriver.

Jag har fotograferat sedan 15-årsåldern. Mina motiv har varit i stort sett allt. Under åren 1977 och 2014 arbetade jag för lokala tidningar, vilket jag fortfarande gör men numer sporadiskt. Under den här tiden träffade jag väldigt många människor, människor som jag vid olika tillfällen fått möjlighet att fotografera.

Bakom varje ansikte finns ett liv som förmodligen innehåller en blandning av glädje, sorg, kärlek, gemenskap och engagemang. Dessutom en nutidshistoria som vore spännande att få berätta.”

Madelene Häggström

“Jag är en idébubblande och kreativ individ, som är yogalärare på Onenatureyoga (håller till på Yoga souls i Bollebygd), pluggar psykologi och arbetar inom Lss.

Jag har alltid tyckt om att skapa och har kreativa sidor. När jag var liten var det så mysigt att låna min mormors akvarell färger och sitta och måla tillsammans. Eller regniga dagar måla täckningar i stugan som jag och min tvillingsyster tapetserade väggarna med. Jag började måla med olja för några år sedan, när jag målar försvinner tid och rum vilket var precis vad jag behövde då. Jag tränade mycket och hade alltid något på gång och det var för mig återhämtning.

Att måla blev för mig en frihet utan krav då det inte fanns några regler, åsikter ja, men inga regler, lite som med yogan – frihet.”

Britt-Marie Pålsson

“Jag älskar att fotografera blommor i alla dess vackra färger. Försöker se det vackra i alla blommor och lyfta det i mina bilder. Jag fotograferar mest macro och närbildsfoton.”

Maria Jourdanis

“En kvinna som studerar detaljer, ser kompisitioner i vardagen och fångar dem  i förbifarten. Jag ställer ut foton tagna under åren 2015-2019”.

Anna Carin Ahlander

“Bor i Borås. Jag har alltid målat och tecknat, men under många år så hade jag uppehåll, tills jag gick en kurs i att måla Mandala för Lottie Stjernqvist för några år sedan. Det väckte åter glädjen I att måla. På Öland har jag gått Vedic Art-kurserna för Johannes Källman ett par somrar i rad och ska dit även i år. Mitt måleri är åt det abstrakta hållet, jag vill ge betraktaren möjligheten att själv utforska magin som finns i tavlorna. Måleriet är är för mig en kravlös lek med färg som ger mig glädje och ro.

På tavlorna använder jag mest akrylfärg, men även en del andra medier som, pastel, och akrylpennor. Målar delvis med händerna, spatlar och papperstussar.  Prövar mig fram ofta med rinn och, skvätt och salt för att få fram effekter.”

Vernissage: Onsdag 24 juli, 17.00-19.00

Kom och mingla med utställarna! Det bjuds på tilltugg och förfriskningar.

Därefter öppet:

Torsdag 25 juli & fredag 26 juli, 16.00-19.00

Lördag 27 juli & söndag 28 juli, 12.00-16.00

Salongen ska vara en involverande utställning som engagerar. Vi vill locka de som skapar på hemmaplan att ta steget till att visa sin kreativitet för allmänheten och visa på den kraft och den skaparglädje som gror i området.