gruppbilder-e1503397287686

Skuldsanering under en bro


Vem vill inte se teater under en bro? När det dessutom är ett intressant tema och en dröm line-up så pirrar det lite av förväntan inombords.

Först och främst konceptet Teater under en bro som gruppen också heter är ju helt genialt. Själv är jag helt hooked på urbana lite öde miljöer och det är en dröm att dessutom få konsumera scenkonst på en sådan plats.

Det är tokhyllade Rojda Sekersöz, regissör till filmen Dröm vidare, som nu gör debut som teaterregissör.

– ”Skuldsanering” är en föreställning om egot, skuld och skam. Förutom temat så lockade mig ambitionen att göra icke traditionell teater. Och vilken lyx att få spelplatsen under bron, vi ska alltså skapa allting från ingenting, berättar Rojda.

På bilden: RojdaSekersöz, foto: Iza Boëthius

På bilden: RojdaSekersöz, foto: Iza Boëthius

Tematiken känns ju också helt rätt i tiden, då det är ett svart kammarspel om vår kollektiva skuld likväl som den individuella.

Handlingen utspelar sig på ett Öresundståg där konduktören Saga konfronteras med en frispråkig resenär. Det hela utvecklar sig till ett relationsdrama som sätter hemligheter i ljuset och tvingar karaktärerna att möta sina egna och varandras gränser.

Dramatikern är Martin Bengtsson som går sista året på Teaterhögskolan i Malmö. De andra i drömteamet är meriterade skådespelare som Isabella Touma Pettersson, Julia Marko-Nord och Kristofer Kamiyasu. För musiken står Kristian Anttila. Behöver jag säga mer?

Anttila - Press 2017 3

Kristian Anttila, foto: Birds Records

Ta chansen och upplev det med egna ögon, föreställningen spelas fredag, lördag, söndag fram till den 3 september.

 

Skuldsanering

25 – 27 augusti, 19.00

1 – 3 september, 19.00

Teater under bron

Hornstulls strand 15-17, Stockholm

 

 

Foto i bannern:Iza Boëthius

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *