christopher-julio-hernandez-HHyKGVt0_E0-unsplash

“Skuggor och ljus intresserar mig”


Publicerades 2019-07-23

Boy konsthall bjuder in till sommarsalong för att visa på den kreativitet och skaparkraft som finns i Sjuhärad. Här får gömda verk möta publik, några för allra första gången. Maja Östebro har ställt ett par snabba frågor till Susanna Frenguelli, en av utställarna.

 

Hej Susanna! Du är en av 6 som deltar i Boy konsthalls sommarsalong med vernissage på onsdag den 24 juli. Berätta, vem är du?

– Jag är den 18-årig tjej från Hindås som har hållit på och varit intresserad av konst i några år. Jag arbetar även extra som utställningsvärd på Boy konsthall.

 

På salongen bidrar du med ett porträtt i blyerts och kol. Vad tycker du är det bästa med att teckna i denna teknik?

– Jag valde denna teknik eftersom skuggor och ljus är det som intresserar mig mest i ett motiv. Kolen fångar ljuset vilket blyertsen inte gör på samma sätt. Jag gillar att teckna av fotografier eftersom det finns så många detaljer att fånga där, men det är också en utmaning!

Snapseed

Susanna Frenguelli. Foto: Privat

 

Om du fick välja en person att teckna av, död som levande, vem skulle det då vara?

– Min farfar. Jag har aldrig träffat honom men hört många historier om vilken fin konstnär han var. Jag skulle vilja prata med honom om konsten och livet.

 

Och till sist, har du någon konstupplevelse som du skulle vilja dela med dig av?

– När jag var 13 år så besökte jag Musée de l’Orangerie i Paris och tittade på Claude Monets stora målningar. Det skulle jag gärna göra om, för jag tror att jag hade uppskattat det mer idag.

 

Sommarsalong

Boy konsthall, Bollebygd

Onsdag 24 juli, 17.00 – Vernissage!

Torsdag 25 juli & fredag 26 juli, 16.00-19.00

Lördag 27 juli & söndag 28 juli, 12.00-16.00

 

 

Omslagsbild: Christopher Julio Hernandez


Om Maja Östebro

Studerar smyckekonst vid Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg. Driver Boy konsthall. Gästskribent på Scenkonstguiden.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *