Scenkonstgalan 2019


Scenkonstgalan1_skgbanner

På bilden: Amanda Andréas. Foto: Nadim Elazzeh

Scenkonstgalan 2019 – en kärleksförklaring till scenkonsten

Vid den pampiga porten till Stora Teatern rullas den röda mattan fram och leder dig in till allt vad en gala bör ha: glamour, förväntningar och storslagna hyllningar. Inför årets Scenkonstgala kläs Stora Teatern i bubbelskrud och bjuder in till bubbliga överraskningar, spontana brandtal och jazziga toner från det glittrande husbandet. Alltsammans ackompanjerat av en bubblande gala-konferencier och en sprudlande gala-publik i den vibrerande kärleksnatten.

Välkommen till Scenkonstgalan när vi återigen sätter fingret rakt ned i samtiden, tappar greppet om tid och rum och låter känselspröten explodera!

 

Program

18:00 | Dörrarna öppnas för mingel i kristallfoajén

19:00 – 22:00 | Två akter med en halvtimmes paus

 

>>>> Köp biljetter här <<<<

Gå på Scenkonstgalan tillsammans! Köp gruppbiljetter och få rabatt.


Husband – Amanda Andréas

AmandaAndreas_webb

Amanda Andréas tar avstamp i den svenska jazz- och vistraditionen och med sin förmåga att förmedla text fångar hon publiken, oavsett generation, från första till sista ton. Hyllad av bl.a. Per Sinding-Larsen [SVT] som “Jazzhoppet” för Amanda Andréas, med sina musikaliska vardagsbetraktelser, vidare Barbro Hörbergs och Monica Zetterlunds arv in i nutiden. Aktuell med sitt debutalbum kommer hon under denna bubblande galakväll bjuda på glittrande musik tillsammans med några av stan mest strålande musiker!

Amanda Andréas

Amanda Andréas på Spotify

 

Konferencier – Nina Zanjani

NinaZanjani_FotoSörenVilks

Nina Zanjani. Foto: Sören Vilks

Årets konferencier är skådespelaren med det breda registret – vi har sett henne växa, tänja på gränser och vrida på scenuttryck i komiska, introverta såväl som temperamentsfulla roller. Nina Zanjani är aktuell med Hålla andan på Dramaten och har gjort sig känd genom filmer som Se upp för dårarna, Farsan och Wallander-filmerna.

 

Robert Fux var först tänkt som Senkonstgalans konferencier men fick tyvärr förhinder – vi önskar honom ett lyckligt scenkonst-år!

 


Om Scenkonstgalan

Scenkonstgalan är det svenska scenkonstpriset som hyllar grupper, konstnärer, föreställningar och initiativ från scenkonstfältet. Scenkonstgalan ska verka inkluderande och arbetar för att sänka trösklarna in till scenkonsten. Tillgänglighet är ett ledord, vi vill inspirera fler till att våga och vilja ta del av scenkonsten. Scenkonstgalan 2019 är den femte galan i ordningen och kommer äga rum den 18 februari på Stora Teatern i Göteborg. Bakom initiativet till galan står Scenkonstguiden.

Kategorier som hyllas: Årets magi, årets formförnyare, årets sinnesorgasm, årets katharsis, årets spot on, årets slow food, årets politiska, årets brott, publikens röst.

 

Läs mer:

nominerade_nyhet   publikens_rost_nyhet

forfest_nyhet   nyhet_nina  

jury_nyhet   Scenkonstgalan 2018

 

 

Press – Scenkonstgalan


Scenkonstgalan 2019 görs med stöd av:

kulturradet_logo_new

VGR_Logga_2011_vektor_sv

gbg_li_cmyk

k-logga

sensus-svart