SCENKONSTGALAN 2017


★ Scenkonstgalan 2017 ★

Lördag 17 februari 2018

Stora Teatern, Göteborg

19.00 // Dörrarna öppnas 18.00 // ca 3 tim inkl 30 min paus

webb-kopia

Scenkonstgalan är tillbaka för att hylla all häftig scenkonst som görs i vårt avlånga land! Röda mattan kommer bli stjärnprydd, då årets tema är ★ stjärnor ★. Låt oss spraka i kapp! Juryn ser på scenkonst från norr till syd. Nomineringarna kommer hagla och alla är bjudna.

Nina Haber och Elin Söderquist från Gruppen är årets konfenrecierer. För galans soundtrack står Xenia Kriisin, och med sig har hon Johan Hjalmarsson och Erik “Errka” Peterson.

Köp biljetter

Kop_Biljett_Har_Web_2017_2


★ Galanyheter ★

7 februari 2018

DJ Lovefuck får oss i galastämning

Jenny Svärdsäter, a.k.a. DJ Lovefuck sätter stämningen i Kristallfoajén innan galan drar igång! DJ Lovefuck är en Göteborgsbaserad DJ med rötter i den elektroniska dansmusiken. Men en tilltro till musiken som en radikal kraft och enande rörelse skapar hon dynamiska fusioner av upplyftande beats och mörka rytmer som letar sig in under huden. I en vågad blandning av melodiös elektronika, vibrerande basgångar och mjuka jazziga baktakter skapar hon gränsöverskridande musikmixar där alla är inbjudna. Alltid med siktet på att bygga ett varmt, spännande och funkigt driv i rummet. Enjoy the good vibe!

Lovefuck

Foto: Lina Karlsson

 

31 januari 2018

GöteborgsOperans Danskompani kommer till Scenkonstgalan 2017

De har kallats ”ett av de viktigaste danskompanierna inom nutida dans”, tog nyligen emot Svenska teaterkritikers danspris, är ett efterfrågat kompani runt om i hela världen och röjer framgång på framgång. Nu kommer de till Scenkonstgalan och ger galapubliken danskonst av rang!

goteborgsoperansdanskompani_banner

Foto: Lennart Sjöberg

 

19 januari 2018

Galaklubben

Scenkonstgalans officiella efterfest tar i år plats i Göteborgs Stadsteaters foajébar!

Bered dig på kavalkader av firande. Här ska det dansas, glittras och tindras! En efterfest för att fira scenkonsten och alla de nominerade.

17 februari // 22.00-02.00 // 100 kr i dörren // 18 år

Läs mer

efterfestbanner_galaklubb

16 januari 2018

De nominerade – Scenkonstgalan 2017

Jurygruppen för Scenkonstgalan 2017 har gjort sina val! I Scenkonstgalans tilltwistade kategorier blandas scenkonstgenres och uttryck, vilket belyser scenkonst-Sveriges fantastiska mix av skaparkraft.

Läs mer här

nominerade_gala

12 januari 2018

Publikens röst – De nominerade är…

Publiken har sagt sitt! Det är Hålet av Orionteatern, Minns du Zenobia? av Altitudteatern och Lost in Translation av International Theater Stockholm som är nominerade i den nyinstiftade kategorin Publikens röst.

Vilken föreställning som får ta emot hyllningarna från scenen under Scenkonstgalan ligger också i publikens händer. Fram till den 26 januari går det att rösta på sin favorit.

Rösta här!

14 december 2017

De leder Scenkonstgalan 2017

Det blir Nina Haber och Elin Söderquist från Gruppen som leder Scenkonstgalan 2017. För galans soundtrack står Xenia Kriisin, och med sig har hon Johan Hjalmarsson och Erik “Errka” Peterson.

“En drömbokning! Nina Haber och Elin Söderquist med sin vassa, pricksäkra och smarta humor och med Xenia Krisiins bombastiska och själfulla sound kommer galan att ta oss till stjärnorna!”

Konferencierer: Nina Haber och Elin Söderquist från Gruppen

Fotograf: Parinazz Iranmanesh

Vi känner igen dem som högklassiga skådespelare och skaparna till fenomenet Gruppen. Tillsammans med Bianca Kronlöf har de startat och drivit Gruppen där de genom normkritik, humor och genrebrott synar samhället. Bakom sig har de gott om succéer och vi är övertygade att galakvällen kommer bli ännu en.

På galan kommer de bjuda på Gruppen-estetik och högklassigt värdskap.

Husband: Xenia Kriisin med Johan Hjalmarsson och Erik ”Errka” Peterson

Fotograf: Parinazz Iranmanesh

Xenia Kriisin är jazzsångerskan som började skriva popmusik. Hackbräde, hammondorgel, synthar, körer, elgitarr och trummor skapar tillsammans med Xenias orädda röst ett massivt ljudlandskap befolkat av de största känslorna och de mest intima upplevelserna. Hyllningarna kring Xenias musik har inte låtit vänta på sig, hon har blivit prisad av recensenter och omskriven som Trollbindande’ och för ‘ett kaosartat mirakel’ .

Live präglas Xenia Kriisins musik av djärvhet och oväntade vändningar och en förmåga att låta varje konsert ta sig dit den vill utan tyglar. Tillsammans med Johan Hjalmarsson och Erik “Errka” Peterson intar hon nu galascenen och sätter kvällens musikaliska tema.

Läs mer om Nina Haber, Elin Söderquist och Xenia Kriisin här

10 november 2017

Årets jury – Scenkonstgalan 2017

Jury2017_banner2

Årets jury består av tio personer, uppdelade på fyra sektioner – norr, öst, väst och syd. Det är dessa individer som ska slå sina kloka ihop och välja vilka konstnärskap, grupper, föreställningar och initiativ som ska hyllas lite extra på den stora galan i februari – ett stort och ärofyllt uppdrag!

Läs mer här


Vilka kan bli nominerade?

Alla scenkonstproduktioner – om de så är skapade av frigrupper, enskilda scenkonstaktörer eller institutioner spelar ingen roll. Det är scenkonsten som står i fokus. Vi kan också välja att nominera konstnärskap och insatser som vi tycker ska lyftas.

Kolla gärna in förra årets storslagna scenkonsthyllning här –> SCENKONSTGALAN 2016

 

Tillgänglighet

Stora Teatern är tillgänglighetsanpassad med stor toalett, hiss till publikplatserna och ramp upp på scenen.

scenkonstgalan2016_banner

Görs med stöd av: 

VGR_Logga_2011_vektor_sv

sensus-svart