SCENKONSTGALAN 2017


webb-kopia

SCENKONSTGALAN 17 februari 2018, Stora Teatern, Göteborg

Scenkonstgalan är tillbaka för att hylla all häftig scenkonst som görs i vårt avlånga land! Röda mattan kommer bli stjärnprydd, då årets tema är stjärnor. Låt oss spraka i kapp! Juryn ser på scenkonst från Norr till Syd. Nomineringarna kommer hagla och alla är bjudna.

 

Publikens röst

Var med och rösta fram dina favoritföreställningar. Nytt för i år är kategorin Publikens röstDelta innan den 9 januari 2018. Läs mer om Publikens röst här.

 

De leder Scenkonstgalan 2017

Det blir Nina Haber och Elin Söderquist från Gruppen som leder Scenkonstgalan 2017. För galans soundtrack står Xenia Kriisin, och med sig har hon Johan Hjalmarsson och Erik ”Errka” Peterson.

”En drömbokning! Nina Haber och Elin Söderquist med sin vassa, pricksäkra och smarta humor och med Xenia Krisiins bombastiska och själfulla sound kommer galan att ta oss till stjärnorna!”

Konferencierer: Nina Haber och Elin Söderquist från Gruppen

Fotograf: Parinazz Iranmanesh

Vi känner igen dem som högklassiga skådespelare och skaparna till fenomenet Gruppen. Tillsammans med Bianca Kronlöf har de startat och drivit Gruppen där de genom normkritik, humor och genrebrott synar samhället. Bakom sig har de gott om succéer och vi är övertygade att galakvällen kommer bli ännu en.

På galan kommer de bjuda på Gruppen-estetik och högklassigt värdskap.

 

Husband: Xenia Kriisin med Johan Hjalmarsson och Erik ”Errka” Peterson

Fotograf: Parinazz Iranmanesh

Xenia Kriisin är jazzsångerskan som började skriva popmusik. Hackbräde, hammondorgel, synthar, körer, elgitarr och trummor skapar tillsammans med Xenias orädda röst ett massivt ljudlandskap befolkat av de största känslorna och de mest intima upplevelserna. Hyllningarna kring Xenias musik har inte låtit vänta på sig, hon har blivit prisad av recensenter och omskriven som Trollbindande’ och för ‘ett kaosartat mirakel’ .

Live präglas Xenia Kriisins musik av djärvhet och oväntade vändningar och en förmåga att låta varje konsert ta sig dit den vill utan tyglar. Tillsammans med Johan Hjalmarsson och Erik ”Errka” Peterson intar hon nu galascenen och sätter kvällens musikaliska tema.

Läs mer om Nina Haber, Elin Söderquist och Xenia Kriisin här

 

Biljetterna är släppta!

Kop_Biljett_Har_Web_2017_2

 

Årets jury – Scenkonstgalan 2017

Jury2017_banner2

Årets jury består av tio personer, uppdelade på fyra sektioner – norr, öst, väst och syd. Det är dessa individer som ska slå sina kloka ihop och välja vilka konstnärskap, grupper, föreställningar och initiativ som ska hyllas lite extra på den stora galan i februari – ett stort och ärofyllt uppdrag!

Läs mer här

 

Vilka kan bli nominerade?

Alla scenkonstproduktioner – om de så är skapade av frigrupper, enskilda scenkonstaktörer eller institutioner spelar ingen roll. Det är scenkonsten som står i fokus. Vi kan också välja att nominera konstnärskap och insatser som vi tycker ska lyftas.

Kolla gärna in förra årets storslagna scenkonsthyllning här –> SCENKONSTGALAN 2016

 

Tillgänglighet

Stora Teatern är tillgänglighetsanpassad med stor toalett, hiss till publikplatserna och ramp upp på scenen.

scenkonstgalan2016_banner

Görs med stöd av: 

VGR_Logga_2011_vektor_sv

sensus-svart