Scenkonstgalan 2015


På bilden: Hannah Alem Davidson. Foto: Nadim Elazzeh

Scenkonstgalan 2015 blev en stor succé

Över 350 besökare och med en publik som minst sagt lyfte taket är Scenkonstguidens crew mäktigt nöjda. Vill du blicka bakåt eller kolla in vilka som fick ta emot hyllningsropen så är det bara att navigera sig vidare.

 

SCENKONSTGALANS LINE UP:

2015 // STORA TEATERN

Fredag 27 november kl 18.30-23 + galaklubb till 03

galawebbLivemusik, uppträdanden, prisutdelning, glamour och glitter – välkommen till en kärleksafton för konsten!

Scenkonstgalan är en gala som vill hylla scenkonsten. Vi blandar glittret med kabarékänsla, strassen med trasiga strumpbyxor och det svallande håret med pudriga peruker. Scenkonstgalan har plats för allt! Finrummet möter smutsen, undergroundscenen och storscenerna möts under en fullspäckad kväll och natt – och du är hedersgäst!

Välkomna till en kärleksafton helt i scenkonstens tecken!

Officiell efterfest med DJ och dans i Lilla klubben

Pris (inklusive serviceavg.): 200 kr (150 kr för scenkonstnärer) // Längd ca 3 tim inkl paus // Förmingel i Kristallbaren från kl 18.30 //Galan 19.30 //Efterfest med DJ och dans i Lilla klubben: 100kr

För information om lokalernas tillgänglighet – skrolla ner.

dsc_4611b

Josefin Johansson

Konferencier: Josefin Johansson

Det är komikern, eller ”tramsebyxan” om hon själv får välja, Josefin Johansson som kommer leda årets scenkonstfest!

Hon har skrivit och agerat för TV, radio och scen sedan 2006. Medverkat i produktioner som Intresseklubben, Kändisbarnvakten, Det stora matslaget, Partaj, Dobidoo, Robins, Gabba Gabba, Extra Extra, Fångarna på fortet, Pang Prego och P2Live och Morgonpasset i P3. Ståuppar runt om i landet och sjunger underbart – listan kan göras lång. Hon är även känd från podden Crazy Town (som ryktas vara nedlagd pga att hatkärleken med poddens andra häft K Svensson blev lite för intensiv).

Den 27 november ställer hon sig på Stora Teaterns stora scen för att leda hyllningarna och hurra-ropen. Vi ser fram emot en kväll som ledd av Josefin kommer bli extra glittrig, glammig, fartfylld och extraordinär!

 

amina

Amina Hocine

Husband: Amina Hocine

Det är ingen mindre än den fantastiska Amina Hocine som kommer skapa galans soundtrack och musikaliska inraming. Amina är en låtskrivare med självklara melodier i en experimentell kostym och en sångerska med en kusligt vacker röst. Hon har kallat det lofi-ambient och drömpop, men utforskar hela tiden nya format för sin musik.

Vi har under året även kunnat se Amina på teaterscenen, senast i Folkteaterns Not Based on a True Story och nu i uppsättningen Revisorn? på samma teater.

Amina kommer omsluta Stora Teatern i drömpop och skapar ett soundtrack som aktiverar våra inre drömvärldar och våra storartade fantasier.

 

 

 

 

 

Mitra Hoop omslag_mitra

Internationell artist och Sveriges enda Hula Hoop-dansare! Mitra Hoop kommer bjuda på LED-show och fartfylld koreografi.

Med mångdimensionella tekniker levererar hon färgstarka och  underhållande akter på avancerad nivå. Var beredd på ett ny ljusupplevelse!

 

Spinn med duetten Doris & Lodorislo_new

Spinn är Sveriges första integrerade danskompani bestående av professionella dansare med och utan funktionsnedsättningar. Konstnärliga ledaren Veera Suvalo Grimberg bildade kompaniet i mars 2010.

I maj 2015 började ett nytt samarbete mellan Spinn och finska koreografen Tanja Eloranta. Tillsammans med dansarna Emilia Wärff and Hannah Karlsson har hon skapat en dans och maskteater duett som visades för första gången i början av oktober på en internationell maskfestival i Helsingfors. Antero Poppius masker har inspirerat arbetsgruppen till att studera åldrandets process och utforska kroppar som förfaller. Musiken är specialskriven av José A.Luque-Osuna från Spanien.

 

 

Tillgänlighet:

Rullstolsramp/hiss från vestibulen till parkettvåning.

Rullstolsplatser på rader 9,10 och 11 på parkett. En ledsagare går med gratis. Rullstolsplats bokas via Stora Teaterns biljettkontor eller via mail: biljett@storateatern.se

Hiss finns från vestibulen till Kristallfoajén och första balkong (denna lösning är bra för de med nedsatt rörelseförmåga).

För besökare med nedsatt syn rekommenderas platser på parkett från rad 5.

Stor toalett nås med hiss från vestibulen och Kristallfoajén.

Stora Teatern tar emot ledarhundar. Man måste dock boka särskild ansvisad plats. Boka direkt via biljettkontoret: 031-3683299 eller via mejl biljett@storateatern.se

För övriga frågor om tillgänglighet, kontakta Stora Teaterns biljettkontor.

 

Arrangemanget görs i stöd av:

K-Logga  ARV_logo_RGB Webb

 

sensus-svart

GBGCO_NLG_office

 

kiv_logga_2011_ny_punkt_sv VGR_Logga_2011_vektor_sv

Foto: Johnny Kääpä

Foto: Johnny Kääpä