Scenkonstakuten


SCENKONSTAKUTEN

 

    

 

 

Scenkonstguiden öppnar upp en tillfällig akutmottagning!

Kliv in i en artificiellt återskapad sjukhusmiljö, så nära verkligheten men så mycket härligare. Ta på dig de blå plasttossorna, se ringen med stolar omringade av de gulnade väggarna. Kom in, sätt dig och ta en kopp kaffe eller vatten ur plastmugg. Denna smått beiga miljö kommer under fyra tillfällen att fyllas med ett fyrverkeri av scenkonstproblem, extravaganta tankar och übercoola experter. Scenkonstakuten är både en konstupplevelse men också ett tillfälle då du kan få hands-on-tips för att komma vidare i din kreativitet och få hjälp med dina konstnärliga dilemman. Scenkonstakuten är till för dig.

Scenkonstakuten är en scenkonstupplevelse, ett terapirum och ett samtal.

 

Sida vid sida – tillsammans hjälps vi åt

Upplevelsen kommer ta formen av en klassisk gruppterapi. Ett unikt tillfälle för ett unikt samtal som leds av experter framtagna efter dina behov. Vi har kanske alla drömt om att bli behandlade av Syster Ratched från Gökboet. Eller du kanske är mer på McMurphys sida? Oavsett, så tror vi att formen gruppterapi kan ta oss till nya höjder av reflektion.

 

Vilka är experterna?

Det går till så här: Du beskriver ditt problem eller det du vill snacka om och baserat på detta tar Scenkonstguiden fram experter som kommer att behandla dig. Dessa människor kan vara experter ifrån alla olika konstformer, det kan vara allt ifrån skådisar till kommunpampar eller kostymdesigners. De är här för att pusha dig i rätt riktning eller ta snacket till nästa nivå!

 

Alla är välkomna, det enda som behövs är en frågeställning / ett dilemma eller bara vilja snacka om konst och scenkonst. Följ länken och anmäl dig –

 

Gruppterapi ges:

Onsdag, 23/9 – 18.00-20.00 (i Göteborg)

Torsdag, 24/9 – 18.00-20.00 (i Göteborg)

Tisdag, 29/9 – 18.00-20.00 (i Göteborg)

Onsdag, 30/9 – 18.00-20.00 (i Borås) – Inställd

 

Vad kostar det?

50kr per person

 

 

Anmäl dig här!

Kolla in eventet på facebook

FAQ

Vi har en konstgrupp / Scenkonstgrupp. Kan vi komma tillsammans? 

Självklart kan ni det. Ni kanske är ett gäng som funderat på samma sak? Eller är ni kanske en dansgrupp som har en nöt att knäcka? Då går det givetvis lika bra att komma hela gänget. Skriv bara hur många ni är i anmälningsformuläret. 

 

Vad kostar det vid en Gruppbokning?

Kommer ni en grupp på 4-6 personer kostar det 150:-

Är gruppen mellan 6-10 personer blir det 200:-.

 

Var är det någonstans?

De 3 första terapisessionerna sker någonstans i Gamlestadens fabriker (10 min från Göteborgs centralstation). Den sista sker centralt i Borås. Mer detaljerad adress fås efter anmälan.

 

Måste jag ha ett problem för att kunna gå?

Nej, men gärna något du skulle vilja diskutera. Det kan vara stort och smått, men eftersom det utgår ifrån dig så får en ut mest om en kommer med något i tanken.

 

Måste jag vara scenkonstnär?

Nej, men du bör vara intresserad av att tänka kring konst och skapande.

 

 

Arrangemanget görs i samarbetet med KulturUngdom, Sensus och Arvsfonden.

  ARV_logo_RGBK-Logga sensus