mpoacf_poster_revised_banner

Residens på Boy konsthall


Artist-in-residence på Boy konsthall. Performancekonstnären Inga Gerner Nielsen är på plats för att utveckla sitt senaste arbete.

I augusti och början av september kommer performancekonstnären Inga Gerner Nielsen ha residens på Boy konsthall i Bollebygd. Under sin tid där kommer hon utveckla sitt pågående arbete My Protestant Origins and Catholic Fantasies, ett arbete grundat i en fascination för hur Jungfru Maria gestaltats i den katolska kyrkan, någon som odlades fram för att locka tillbaka de förlorade anhängarna (en motreformation gentemot reformationen).

Det konstnärliga undersökandet tar också avstamp i Max Webers studie Den protestantiska etiken och kapitalismens anda där Weber tar oss igenom sekulariseringsprocessen och hur det protestantiska tillbedjan till Gud flyttades från kyrkan till arbetet.

inga_web

Vi på Boy är glada för att vi kan ge möjlighet för Inga att möta det arbete som vi gör i Bollebygd – att skapa alternativa platser för tanke och skapande, alternativa rum. Ingas arbeten skapar miljöer som ger plats åt nya tankar, ett fördjupat seende som ger plats för nya perspektiv, där invanda sociala strukturer kan ses i ett nytt ljus.

Håll koll för spontana aktiviteter i konsthallen, inbjudningar, samtal, festligheter och performancehändelser. Programmet kommer uppdateras löpande!

Redan nu kan ni skriva upp 30-31 augusti då det blir konstnärssamtal, performance, mat och möten.

 

Artist residency – Inga Gerner Nielsen

1 augusti – 16 september

Boy konsthall

Göteborgsvägen 21, Bollebygd

 

Omslagsbild: Skapad av John Salquist, inspirerad av Inga Gerner Nielsens arbete.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *