Press – Scenkonstgalan 2016


För mer information, förfrågningar, intervjuer, pressbilder eller pressbiljetter, kontakta Sara Östebro på info@scenkonstguiden.se eller 070-209 65 86.

Scenkonstgalan 2016

18 november

Stora Teatern, Göteborg

Scenkonstgalan arrangeras för tredje året i rad och är helt unik i sitt slag. Syftet är att lyfta det svenska scenkonståret som varit, samt hylla individerna och grupperna bakom konsten. Nytt för i år är galans utökade jurygrupp med medlemmar från Malmö, Göteborg och Stockholm, vilket gör att galan tar ett större grepp om scenkonsten nationellt.

Galan äger rum på Stora Teatern i Göteborg den 18e november och arrangeras av Scenkonstguiden. Leder galan gör Martina Montelius med hjälp av husbandet Jaqee.

Årets gala har tema ”Blomster” – som i blomsterängar, näring för själen, grogrund, hänförelse och en kärleksförklaring. Temat löper som en subtil tråd genom hela galan och fyller Stora Teatern i Göteborg med musik, dans, liveakter och kärlek till scenkonsten. Dessutom bjuds det på efterfest på Yaki-Da med grymma liveakter hela kvällen. Kvällen tar oss från kristallfoajé till klubb.

 

Jurygruppen – Scenkonstgalan 2016

Vi presenterar Martina Montelius och Jaqee

Vi presenterar årets affisch

Vi presenterar Dilan och Moa

 

Pressbilder

Pressbilder – Scenkonstgalan 2016

 

Galabild – affisch

På bilden: Jasmine Attié, dansare.

Foto: Tekla Severin

Layout: Matilda Johansson

 

Galabild – utan text

På bilden: Jasmine Attié, dansare.

Foto: Tekla Severin

 

Martina Montelius – Konferencier

Foto: Andreas Dienert

Författare, dramatiker, flitig kulturdebattör och konstnärlig ledare på Teater Brunnsgatan Fyra i Stockholm.

 

Jaqee – Husband

Föddes i Uganda, spenderade tonårstiden i Göteborg och är nu bosatt i Berlin. Hon har kallats Sveriges souldrottning, hon turnerar över hela världen och kallar sig själv för en musikalisk kameleont.

 

Matilda Johansson – Galageneral

Foto: Bea Holmberg

Matilda Johansson är regissör och konceptutvecklare. Förutom att vara galageneral för Scenkonstgalan är hon konstnärlig projektledare för Scenkonstguiden och konstnärlig ledare för Teater Nu.

 

Dilan och Moa

Foto: Ola Enqvist

Dilan Apak och Moa Lundqvist möttes för första gången 2014 som nya kollegor i satirprogrammet Tankesmedjan i P3 och snart därefter var en ny duo född. Nu är de båda frilansande comedy spirits som tillsammans gör humor för radion, podcasten Dilan och Moa samt turnérar med föreläsningsshowen Det nya tråkiga.

 

Badge – Scenkonstgalan 2016

 

Logotyp – Scenkonstguiden