Workshops


Beställ en workshop av Scenkonstguiden.

Scenkonstguidensteam består av vana workshopledare och utbildade teaterpedagoger. 

Nedan listar vi workshopkoncept redan framtagna i samarbete med kund. Önskar ni någon annan workshop så tveka inte att spåna med oss, vi brinner för konceptutveckling. 

 

– Projekt: Kreativ organisering

Kreativt kaos eller ordning och reda, var ligger motsättningen? Hur kan vi skapa kreativa rum och processer? En kreativ arbetsplats är inte bara något för konstnären utan något som skulle kunna gynna de flesta arbetsmiljöer. Scenkonstguiden delar med sig av sin egna tankar om organisering för att skapa kreativitet. Ett sätt att anamma fördelarna med de konstnärliga processerna och applicera dem på andra fält. En hands-on workshop där deltagarna direkt får testa olika metoder. 

  • Olika metoder presenteras
  • Diskussion kring förutsättningar för kreativitet
  • Hands-on / prova på plats 

Passar – alla som vill skapa eller inspireras av kreativa arbetsprocesser. Workshopen anpassas efter gruppens förkunskap.

paper-571938_1280 

 

 

– Målgrupp: Ungdom

Ungdomar och unga vuxna är en eftertraktad målgrupp. I Scenkonstguiden:s workshop närmar vi oss målgruppen på ett roligt sätt, vidgar synen på målgruppen och ökar förståelsen. Scenkonstguidens team har stor erfarenhet av att arbeta mot ungdomar och unga, både att arrangera för målgruppen och arbeta med unga som scenkonstnärer eller skribenter.

Passar – föreningar, organisationer, företag, arrangörer som vill lära sig mer och få nya perspektiv kring målgruppen ungdom.

Tidigare uppdragsgivare: Riksteatern Väst.

 kawaii-3

– Arrangören som konstnär

En arrangör är också en konstnär, det är Scenkonstguidens övertygelse. En workshop som ger argument för arrangören som kreativ medskapare och utmanar synen på arrangören som en administratör.

Passar utmärkt för arrangörer. 

Tidigare uppdragsgivare: Riksteatern Väst och Kultur i Väst.

 color-300343_640

 

 

– Våga pröva scenkonst

I workshopen får en själv testa på de olika scenkonstformerna, analysera varandras arbete och reflektera kring sin egen process.

Passar – unga och unga vuxna. Kan också anpassas till andra målgrupper.
Workshopen leds av utbildade teaterpedagoger och danspedagoger.

IMG_6835

 

 

– Projekt: Pitchhiss

Hur presenterar en idéer som får andra att bli intresserade? Scenkonstguiden delger idéförmedlingsteknik, snackar retorik och genomför närvaroövningar och dessutom får en genomgå examensprovet “Pitchhissen”. Scenkonstguidens team som håller i workshopen är både konstnärer, entreprenörer och teaterpedagoger. 

Passar – unga och unga vuxna. Kan också anpassas till andra målgrupper.

Tidigare uppdragsgivare: KulturUngdom
Workshopen leds av en utbildad teaterpedagog.

IMG_8046