Skriv hos oss


ambassadorer2

Förändrare, tänkare och skrivare sökes!

Idén med Scenkonstguiden är att det ska vara en plats för inspiration, samtal och breddade vyer. Att på ett nytt och inspirerande sätt sprida ordet om konst, design och scenkonst. Nu söker vi folk som vill hjälpa till med just detta!

Hur går det att prata om konst, design och scenkonst på ett sätt som kan bredda samtalet? Ur vilka vinklar brukar konst sällan porträtteras, vilka frågor brukar inte ställas? Vilka brukar det inte talas om? Hur gör vi samtalet om konst sexigt, hur gör vi fördjupningen åtråvärd och lockande för oss själva?

Det pratas om kritikerdöd och att kulturredaktion efter kulturredaktion tunnas ut eller läggs ner. Ja, det är ett problem. Och vi har inte lösningar eller svar. Men vi tänker – publiken slutar ju aldrig tycka och tänka? Jag slutar väl inte få idéer av det jag tar del av? Konsten slutar ju inte påverka mig? Då är det väl inte död vi pratar om, utan snarare resursbrist, bortprioriteringar, politik, pengar, ideologi…

Det är väl inte just tankarna det råder brist på? Kanske befinner vi oss mitt i ett skifte? Vem är den nya kritikern? Hur lyfts publikens röster, konstnärernas röster? Var med och utforska detta med oss.

Intresserad?

Så, vi tänker så här: Vill du experimentera med scen- och konstkritik? Vill du skriva om sånt som det aldrig brukar skrivas om, eller vill du skriva om sånt det brukar skrivas om, fast på ett fräschare sätt? Söker du efter en plats där dina texter kan nås av många? Gillar du det Scenkonstguiden gör och vill sprida ordet om projektet?

Bli ambassadör!

Vi söker efter personer som vill vara Scenkonstguidens ambassadörer ute i landet. Som ambassadör betyder det att du är nära kopplad till projektet. Du kanske skriver något om nåt du sett men du kan också föra debatt, kanske fotografera en premiär eller tipsa om det du tycker borde lyftas. Söka upp en politiker för svar, driva en fråga, föra fram de projekt som inte får plats i mainstream-media.

Att vara ambassadör sker på ideell basis och inga uppdrag eller jobb kommer ”läggas på dig” utan det är du själv som bestämmer din egen ambitionsnivå.

Intresseanmälan skickas till: info@scenkonstguiden.se