Om Scenkonstguiden


varbanner

Om Scenkonstguiden

Scenkonstguiden jobbar för att lyfta scenkonsten och synliggöra konstens styrka. Detta genom att skapa scenkonsthändelser och mötesplatser, producera redaktionellt material och skapa digitala hjälpmedel som gör scenkonsten mer lättillgänglig.

 

Vad är det här för sida?

På den här sidan kan du kika in appens redaktionella material – läsa intervjuer, reportage och rekommendationer – och hålla koll på vad Scenkonstguiden sysslar med.

 

Scenkonstguiden som app

Scenkonstguiden finns som app till iPhone och Android – för 100% koll var du än är, när du vill! Läs mer om appen här.

Appen är sprängfylld med scenkonstevent – här kan du hitta nåt som passar för alla dina humör.

Tanken med guiden är att göra det lättare för människor att hitta till scenkonsten, och smidigare för aktörer att nå ut till sin publik. Det ska vara lika lätt att svänga förbi en föreställning eller utställning som det är att ta en fika eller gå på bio.

 

Varför scenkonsthändelser och mötesplatser?

Scenkonstguiden:s crew är själva konstnärer och att skapa scenkonst för att väcka aptiten för ännu mer scenkonst är vårt recept. Extra stolta är vi över Scenkonstgalan – en kärleksnatt där vi hyllar scenkonsten på scen i ett alldeles eget glittrigt galaformat, dessutom med ett späckat program av scenkonst.

Scenkonsten är i behov av fler mötesplatser – att mötas över genre, ålder och erfarenhet tycker Scenkonstguiden:s crew är nödvändigt för ett vibrerande och nyskapande kulturliv.

 

Varför redaktionellt material?

Samtalet om scenkonst är viktigt och tillhör alla. Scenkonstguiden arbetar för en inkluderande konst- och kulturscen och vill inspirera till fler röster i konstsamtalet.

På webben och i appen kan du läsa intervjuer med spännande personer, recensioner av föreställningar, personliga krönikor och rekommendationer om spännande händelser. Scenkonstguiden vill skriva om scenkonst på ett lättillgängligt och kul sätt, uppmana till egna tankar och ge inspiration att se mer konst- och scenkonst.

 

Var kommer vi ifrån?

Scenkonstguiden drivs av Teater Nu, en fri teatergrupp med bas i Göteborg som producerar scenkonst och mobiliserar mötesplatser. Teater Nu är ett idéburet konstkollektiv där fokus är det nyskapande, nyskrivna och närvarande.

 

Vi som gör det här

Scenkonstguidens konstnärliga crew består av Matilda Johansson (konstnärlig projektledare) och Sara Östebro. Vi gillar att posera snyggt i trappor och komma på fantastiska idéer – No shit, Sherlock.

Kontakta oss

info@scenkonstguiden.se

031 – 21 62 15

 

Värdegrund

Scenkonstguidens hjärta bultar särskilt för den fria scenkonsten och de fria utövarna. Deras insatser är essentiella för ett växande kulturliv och behöver därför synliggöras.

“För vem?” och “Vem får?” är frågor som ständigt diskuteras i Scenkonstguidens arbetsprocess. I detta ingår att vara medveten om och synliggöra på maktstrukturer. Sätta konsten i fokus och inte bakgrund. Visa på mångfald och ha ett intersektionellt perspektiv.

Våra samarbetspartners

Scenkonstguiden drivs av Teater Nu, en fri teatergrupp med bas i Göteborg som producerar scenkonst och mobiliserar mötesplatser. Scenkonstguiden startades med stöd av Arvsfonden. Sedan 2017 drivs Scenkonstguiden med stöd av Västra Götalandsregionen. Scenkonstguiden samarbetar med Sensus och KulturUngdom.

KUN_farg_lag     k-logga       sensus_rgb