Next stop: West end #1


next stop banner scenkonstguiden

Ta chansen att se morgondagens stora musikalstjärnor innan de flyger vidare ut i världen.Vi är vana vid att se musikal på arenor eller i stora operahus. Nu tar Scenkonstguiden musikalen till den intima scenen. Säg hejdå till bombastisk dekor och behov av kikare. Säg hej till smakfull minimalism och första parkett (för alla!).

KOLLA IN BILDERNA FRÅN KVÄLLEN!

8 artister. 1 pianist. 16 musikallåtar.

Det belv tårdrypande, fartfyllda och kaxiga låtar från världens bästa musikaler.

Vilka sjöng? Skrolla ner!

 

VAR?

2lång kvartersscen

Andra långgatan 30, Göteborg

 

NÄR?

Onsdag, 16 december

19.30-21.30 (dörrarna öppnas 17.30)

Det är ingen biljettbokning, så kom i tid!

 

PRIS?

Valfritt bidrag, som sen delas mellan de medverkande artisterna.

 

Artister

Tove 2015-09-09-062-3

Foto: Göran Wallgren

Tove Holm
Tove är 23 år, och född och uppvuxen i Falkenberg. Hon har de senaste åren utbildat sig i Göteborg och tog detta året sin examen från Performing Arts School. Just nu medverkar Tove i ”The Full Monty” på Storan i Falkenberg.

 

 

 

 

Helena_Rängman_2015

Foto: Henri Mattila

 

Helena Rängman
Helena är född i Finland 1977 och har studerat på Teaterhögskolan i Helsingfors. Hon är kanske mest känd för tv-serien “New day” (Uusi Päivä) som gått på YLE. Nu senast har hon spelat i musikalen “Sugar – Some like it hot” i Tampere, Finland.

 

 

 

DSC_2837

Foto: Micaela Mandorff


Martin Eliasson
Martin är, sen 2013, utbildad musikalartist från Balettakademien i Göteborg. Martin har tidigare medverkat i Jesus Christ Superstar på Åbo Svenska Teater. Utöver det så översätter Martin musikalmanus och har bland annat översatt “Du Är Tapper, Lille Karl!” (You’re A Good Man, Charlie Brown!) och håller nu på att översätta “A new brain”.

 

 

Elle_CV_foto_NY

 

Elisabeth Andersson

Elisabeth Andersson, är 27 år och född och uppvuxen i Halmstad. I juni 2013 tog hon examen från Performing Arts School i Göteborg som musikalartist/proffsdansare. Elisabeth har lång erfarenhet av Gospel, där hon har varit en flitig solist i olika körer under många år. Senaste tiden har hon ägnat sig mycket åt jazz, visa och soul.

 

 

antonCV


Anton Engström
Går sista året på Balettakademins musikallinje och har där spelat allt från Sweeny Todd till Richard III. Förutom att själv stå på scen regisserar han gärna och har nyligen översatt en konsertversion av Wicked. 

 

 

 

IMG_9543

Ingrid Zerpe

Ingrid Zerpe är en 25 år gammal gotländska som examinerades från Balettakademiens musikallinje i Göteborg i maj 2015. Hon har tidigare spelat stora roller i olika uppsättningar av Gotlands musikalkompani. I somras kunde man se Ingrid i rollen som gudinnan Frigg i familjeföreställningen “Hemligheternas Gudinna” på Hälsinglands Träteater.

 

 

Cvbild

 

Caroline Gustafsson

Caroline är 23 år och kommer från Österlen. Efter två års studier på Performing Arts School, började hon på musikallinjen på Högskolan för scen och musik, där hon nu går andra året. När hon inte går i skolan arbetar hon på Liseberg som karaktärerna Kålqvist och Fröa på deras barnteaterscen.

 

lukas-1

 

Lukas Larsson

Lukas är 23 år gammal, han startade sin artistbana som gatumusikant i bandet Helig Hugo och hann spela på gatan, i Berwaldhallen och allt däremellan innan han sadlade om. Numera studerar han musikal på Högskolan för scen och musik.

 

 

Pianist

Henrik pianist

 

Henrik Magnusson
Henrik Magnusson arbetar som frilansande pianist, kompositör, arrangör och pianolärare. Han har spelat allt ifrån klassiskt till helt improviserad musik, och älskar att blanda element från vitt skilda genrer.

 

 

Konferencier

11705767_10153338952656281_181571945157692652_o

 

Rasmus Klamas
Musikalälskaren Rasmus Klamas är den som kommer att guida er genom kvällen. Han kommer hålla er i handen när det blir sorgset, vara er bästa vän när det blir romantiskt och vara er filt när det blir läskigt.

 

 

Next stop: West end görs med stöd av:

arv_logo_rgb

 

 

 

 

sensus_rgb

Webb

 

 

K-Logga

 

 

 

kulturradet_logo_neg