universe

Veckotips Malmö: Modern fysik och sann förvirring


Mystisk verklighet, sympatisk varieté, sann förvirring och så en påminnelse om varför teater är så härligt. Vi får både lättsam underhållning och djupgående analyser att kika in i Malmö i veckan!

 

Anti-Lancelot 

– INSTÄLLD!

Grattis Malmö! Den här föreställningen gav mig tillbaka tron på monologformen och gav mig en påminnelse om varför jag gillar teater. Anti-Lancelot är del två av Kastratets serie Frökenmaskinerna där idén om den romantiska kärleken sätts under lupp. Är det möjligt att helt och hållet acceptera en annan människa som självständigt subjekt, eller krävs det alltid ett lager av fiktion för att relatera till den Andre?

Läs intervjun med Max Bolotin, regissör och dramatiker, som gjordes inför premiären av Anti-Lancelot i Göteborg tidigare i år.

Anti-Lancelot är en del av programmet under Transistorfestivalen.

 

Inter Arts Center

Måndag 10 oktober, 18.00

 

Utan Gluten & Laktos med spår av humor

Teater Peacock var senast aktuella med föreställning om Edith Piaf (den kan du läsa mer om här). Nu är de aktuella med en varietéföreställning med eftertanke och sympati. Här får vi korta monologer och sketcher, en sorglig skyltdocka utan ben, en entusiastisk lärarinna och en stilig herre som bjuder på berättelser och reflektioner. För dig som är sugen på något uppsluppet i kravlös amatörteateranda som en start på helgkvällen!

 

MAF

Lördag 15 oktober & söndag 16 oktober, 15.00

 

KWEST#2: The Universe

Konstnären Nele Van Den Broeck håller en performance lecture (en föreläsning i performance-form) om modern fysik. Låter torrt tycker du? Tvärtom säger jag! Här handlar det om hur forskare behöver ta till extra dimensioner och flera universum för att ens komma nära att förklara hur de partiklar som utgör vår verklighet kan uppföra sig så som de gör.

På en planetär nivå är koncept som tid och rum relativa. Om vi tittar på världen genom den samtida naturvetenskapens glasögon känner vi inte igen oss. Våra erfarenheter konstrueras genom vårt medvetande och bakom den upplevda verkligheten pågår mystiska saker.

KWEST #2: The Universe är en del av programmet under Transistorfestivalen.

 

Inter Arts Center

Torsdag 13 oktober & fredag 14 oktober, 19.30

 

Sann Förvirring – ZeBU och Teater Minsk

Din eller min sanning? Den danska duon Loa Carl Lund och Frej Stenholt Mortensen från Teater Minsk gästar Dansstationen med en föreställning om sanning. Om hur vad som är sant beror på hur det upplevs och hur en kan vara vänner trots att en tycker olika. Duon är också känd för att ha en dansstil som tänjer på scenens gränser.

För alla från 8 år!

 

Dansstationen

Lördag 15 oktober, 19.00

 

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *