Skärmavbild-2018-08-30-kl.-14.31.45

Luften var inbäddad i kreativ energi


Jurymedlemmen Anna Gohr tog sig an Göteborg Fringe Festival och gick under tre dagar på 10 föreställningar. Följ med bland instagrambilder och en festival som spred sin energi likt vinden. 

Den 23-27 augusti pågick Fringe festival runt om på gator och gränder i Göteborg. 13 olika platser blev skådeplatser för de mer än 150 svenska och internationella performancer. Fringe Festivalen i Göteborg är en explosion av kreativitet och öppnar upp för alla former för konstnärliga uttryck inom allt från dans, musik, performance, stand-up, bildkonst, teater etc.

“Fringe är för alla”

På min första dag såg jag bl.a. ’Run to your life’ av Kulturlabbet som är en daglig verksamhet där hänvänder sig till personer med intellektuella funktionsvariationer. Deras föreställning är baserat på en egenskriven diktsamling och var mycket vacker. En föreställning som visade att Fringe är för alla och att konsten inte känner gränser, efter den upplevelsen passade det perfekt med open mic på Draken där alla talanger som hade lust, kunde ta del av den kreativa atmosfären som Fringe erbjöd. Min kompis Matteo från Italien spelade och sjöng båda på italienska, engelska och svenska vilket för mig betonade den internationella aspekten av Fringe.


Tillsammans gick vi upp i baren på Draken för att få ett glas vin och skratta till stand-up duon Mimosa Comedy och deras show ’You Can’t Sit With Us’. En av tre kvinnliga komediakter som intog sin välförtjänade plats på scenen under Fringe.

Skärmavbild 2018-08-30 kl. 14.40.30

 

“Jag kände Fringe överallt i stan”

Jag tyckte att jag kände Fringe överallt i stan, och att luften var inbäddad av kreativ energi. På gatan träffade jag på ’Spontaneous Art Movement’ av Atelier Ser som hade stått ute sen festivalens första dag och uppmuntrat folk att rita tillsammans för att sen föra över motiven till t.ex. väskor och affischer. Av allt jag såg kändes detta som essensen av Göteborg Fringe Festival, att samla konstnärer och publik och gemensamt skapa eller vara vittne till en liten bit konst man kanske inte annars hade upplevd.

Anna liverapporterade från Fringe Festivalen på Instagram.

Precis som Fringe med sin elasticitet testade vi på ett annat sätt att skriva om föreställningarna för att matcha ett här och nu behov. För att läsa om Annas alla upplevelser kolla in Scenkonstguidens Instagram.

 


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *