liveart_banner1

Live Art Strömstad 2017


Vill du vara coolare än de som kommer trampa lera i Slottsskogen under Way out West-helgen i Göteborg? Vill du göra något mer indie och smalare än att gå på hypade storfestivaler? Då har jag tipset för dig! Dra till Strömstad och få dig en konst-dos kombinerad med idyllisk sommarmiljö.

I Strömstad anordnas ännu en gång Live Art festival där konstnärer från Sverige, Danmark och Norge kommer bjuda på scenkonst i olika former. Hela programmet är gratis (!) och så finns en härlig festivalbar såklart där du kan hänga, snacka, spana in konstfolk och sippa på nåt gott. 

Och förutom spännande konst så befinner du dig mitt i en sommaridyll med gamla, romantiska hus, skärgård, naturupplevelser, hav, kosteröarna och sol och bad. Eller ja, sol kan jag inte lova, men allt annat finns på plats! Idyll + konst i ett.

Och för att göra det lätt för er, här kommer min personliga topp tre-lista ur programmet (utan inbördes ordning):

 

Maxida Märak

Invigningskonsert! Maxida Märak kör hård rap och tunga elektroniska beats blandat med jojk. Hennes musik är nyskapande och unik, och Sápmi är alltid normen. Det är fri entré, men biljetter behövs så se till att dra raka vägen till Strömstad Infocenter och hämta ut!

Kulturhuset Skagerack

Torsdag 10 augusti, 18.00

SKOOP

Det skandinaviska konstnärskollektivet SKOOP kommer visa verket DUFT där de tar med sig den berusande känslan av glädje och entusiasm från sport event, festivaler, karnevaler och fester in i sitt verk. De säger själva att vi inte kommer klara av fly från extasen och glädjeruset de skapar!

Kulturhuset Skagerack

Fredag 11 augusti, 19.00

 

Karate Siesta Forever

Jag vet inte vad vi har att vänta av detta, men namnet på titeln är bara för bra för att inte ha med i topp tre-listan! Sara-Lo af Ekenstam och Jimmy Herdberg ger oss Karate Siesta Forever som de själva beskriver så här:

“First dance forever. say yes to the body. yes! Karate Siesta Forever. Two searching souls, trying to find places in the universe.”

Kulturhuset Skagerack

Lördag 12 augusti, 19.00

 

Hela programmet hittar du här:

 

Live Art Strömstad 2017

10 – 12 augusti

 

Omslagsfoto: Live Art Strömstad 2017

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *