boy_banner

Konstnärer sökes!


Vill du delta i en grupputställning i Bollebygd i höst? Sara Östebro tipsar om Teater Nu:s och Scenkonstguidens nystartade initiativ Boy konsthall som just nu söker konstnärer till en första utställning.

Jag flyttade till Bollebygd från Göteborg när jag var 9 år. Motvilligt, ska sägas. Jag hotade med att flytta in hos min bästis, aldrig, aldrig livet skulle jag lämna Olskroken och Ånässkolan, “jag vill inte flytta till landet!”. Jag är glad att jag inte höll så hårt på principer. Bollebygd har gett mig mystiska oändliga skogar, svarta tjärnar, hästar, älgar, ungdomens “Fucking Bollebygd-estetik” med allt vad det innebär av eskapism, äventyr och upptåg – jag och min bästis T mot världen. Visst, vissa saker hade säkert varit lättare i Göteborg, som “estetare”, “flummare” och “hippie” hade det funnits fler platser i stan för att tryggt kunna testa på olika kreativa uttryck och träffa andra som också var lite “weird”.

För i Bollebygd var det alltid en sak som saknades – en plats där kreativitet och konst var i första rummet. Visst, det fanns ju buggen, blockflöjten och sen musikalen (tack!) och jag deltog i allt jag kunde, men där fanns ingen konstnärlig oas för tanke och utveckling.

Teater Nu och Scenkonstguiden undersöker just nu hur en sån plats skulle kunna se ut och fungera i Bollebygd. Hur skulle en konstnärsdriven konsthallsverksamhet kunna se ut? Vilka samtal skulle kunna föras på en sån plats? Ett första steg är en grupputställning i Bollebygd som en del av GIBCA Extended, Göteborgs konstbiennals satellitprogram.

Tillsammans med Maja Östebro (syrran) och Dennis Delwér (en till ex-Bollebygdare) drar vi nu igång detta. Vi utgår från Bollebygd och den mindre orten i stort för att undersöka saker som hur olika sätt att leva och olika sätt att se på världen kan samexistera sida för sida. Hur funkar det gemensamma sociala livet? Vad finns det för strategier för samlevnad? Hur tas nya impulser och erfarenheter om hand?

Konstnärer sökes!

Nu söker vi ett par konstnärer till som vill vara en del av detta! Ansökan är lätt – du skriver bara kort om din idé och visar på vad du sysslat med innan. Vi är öppna för både konst- och scenkonst och du som konstnär kan både vara etablerad som ny. Ansökningen är öppen tom 6 april.

 

Kolla in open call:en här!

Frågor? Maila mig på sara@teaternu.se. Vi hörs!

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *