Konstbrunch


Kom på härlig brunch och låt dig inspireras och klustra ihop dig med andra!

Om Konstbrunch

Scenkonstguiden tar ett nytt kliv och startar konceptet Konstbrunch, som är en brunch i konstens tecken. Tidigare har vi skapat hänget AfterArt och även gett oss hän i organisering och fortbildning i projektet gräsrotsuppropet – Konstbrunch, är en förlängning som mixar hänget och inspirationen. Ett nytt sätt att mötas. Organisering och konst kommer löpa som en röd tråd genom programmet.

Programmet

👉🏽 10 september – Tema: Kluster för en självorganiserad samtidskonst

Föreläsare: Henrik Sputnes

Plats: Växthuset, Trädgårdsföreningen, Göteborg.

Söndag 10 september kl 11.00

Henrik Sputnes är curator och skribent verksam i gränslandet mellan kritik, pedagogik och kollektiva konstnärliga praktiker. Sputnes producerar utställningar och interventioner, företrädelsevis i offentliga miljöer i samarbete med konstnärer och professionella aktörer verksamma inom en rad angränsade fält. Hans verksamhetsfält omfattar ytterligare researchbaserad redaktionell analys och textproduktion, inom vilken Sputnes producerar rapporter, förstudier, essäer, konferenser och övrig programverksamhet.

2016 publicerades ”Kluster för en självorganiserad samtidskonst” – en rapport om konstnärsdrivna verksamheter i Västra Götalandsregionen, framtagen på uppdrag av Kultur i Väst. Sputnes kommer föreläsa om sitt arbete med rapporten och hur självorganisering inom konsten skapar upplevelser och kunskap som inte produceras någon annanstans i samhället. kluster.kulturivast.se

Hitta hit:

 
Tänk på att brunchen äger rum i ett växthus,vilket betyder att det kan vara bra att packa en extra go tröja om vädret vänder till regn och rusk.
 
Det finns tre entréer till parken:
Slussgatan
Närmaste hållplats: Drottningtorget
 
Södra vägen/Bältespännarparken
Närmaste hållplats: Kungsportsplatsen
 
Nya allén
Närmaste hållplats: Heden
 
Gå tills du hittar växthuset på bilden!

Foto: Park- och naturförvaltningen

 

👉🏽 8 oktober – Tema: Dialogskapande och vardagens situationer

Föreläsare: Kristin Ylikiiskilä Broberg

Plats: Boy konsthall, Bollebygd

Söndag 8 oktober kl 11.00

Kristins konstnärskap kretsar kring presentationsformer, dialogskapande och vardagens situationer och objekt. Skolan, mataffären och idrotten är exempel på sådana. Det handlar ofta om att undersöka ett rum, en situation eller en praktik genom att pröva och ompröva dess logik, metod och estetik. Inte sällan är verken konceptuella. Beroende på innehållet av projektet resulterar det i rumsliga eller kroppsliga installationer, objekt, performancelectures, film eller textverk.

 

👉🏽 29 oktober

tema, föreläsare och plats släpps inom kort. 

 

👉🏽 December

tema, datum och plats släpps inom kort. 

 

Brunchen

Det blir buffé –> kaffe, te, juice, frallor, frukt, härliga pålägg, yoghurt och tillbehör. Allt till ett rimligt pris.

 

Arrangemanget görs i samarbete med:

k-logga

sensus-svart

 

Bilder: CCO Creative Commons