Konstbrunch


Kom på härlig brunch och låt dig inspireras och klustra ihop dig med andra!

Om Konstbrunch

Scenkonstguiden tar ett nytt kliv och startar konceptet Konstbrunch, som är en brunch i konstens tecken. Tidigare har vi skapat hänget AfterArt och även gett oss hän i organisering och fortbildning i projektet gräsrotsuppropet – Konstbrunch, är en förlängning som mixar hänget och inspirationen. Ett nytt sätt att mötas. Organisering och konst kommer löpa som en röd tråd genom programmet.

Programmet

👉🏽  3 December

Plats: Konstkollektivet, Mölndal 

 

Arrangemanget görs i samarbete med:

k-logga

sensus-svart

 

Brunchen

Det blir buffé –> kaffe, te, juice, frallor, frukt, härliga pålägg, yoghurt och tillbehör. Allt till ett rimligt pris.

 

Tidigare:

👉🏽 10 september – Tema: Kluster för en självorganiserad samtidskonst

Föreläsare: Henrik Sputnes

Plats: Växthuset, Trädgårdsföreningen, Göteborg.

Söndag 10 september kl 11.00

Henrik Sputnes är curator och skribent verksam i gränslandet mellan kritik, pedagogik och kollektiva konstnärliga praktiker. Sputnes producerar utställningar och interventioner, företrädelsevis i offentliga miljöer i samarbete med konstnärer och professionella aktörer verksamma inom en rad angränsade fält. Hans verksamhetsfält omfattar ytterligare researchbaserad redaktionell analys och textproduktion, inom vilken Sputnes producerar rapporter, förstudier, essäer, konferenser och övrig programverksamhet.

2016 publicerades ”Kluster för en självorganiserad samtidskonst” – en rapport om konstnärsdrivna verksamheter i Västra Götalandsregionen, framtagen på uppdrag av Kultur i Väst. Sputnes kommer föreläsa om sitt arbete med rapporten och hur självorganisering inom konsten skapar upplevelser och kunskap som inte produceras någon annanstans i samhället. kluster.kulturivast.se

Arrangemanget görs i samarbete med:

k-logga

sensus-svart

👉🏽 8 oktober – Tema: Dialogskapande och vardagens situationer

Föreläsare: Kristin Ylikiiskilä Broberg

Plats: Boy konsthall, Bollebygd

Söndag 8 oktober kl 11.00

Kristins konstnärskap kretsar kring presentationsformer, dialogskapande och vardagens situationer och objekt. Skolan, mataffären och idrotten är exempel på sådana. Det handlar ofta om att undersöka ett rum, en situation eller en praktik genom att pröva och ompröva dess logik, metod och estetik. Inte sällan är verken konceptuella. Beroende på innehållet av projektet resulterar det i rumsliga eller kroppsliga installationer, objekt, performancelectures, film eller textverk.

 

Arrangemanget görs i samarbete med:

k-logga

sensus-svart

 

👉🏽 29 oktober – Tema: Kaos är ordning

Photo: Guido Mencari

Photo: Guido Mencari

Föreläsare: Saga Björklund Jönsson

Plats: Kulturhuset kåken, ateljén 

Söndag 29 oktober kl 11.00

Saga Björklund Jönsson har fler hattar än kroppsdelar. Hon är skådespelare, regissör, musikalartist, låtskrivare och scenkonstinovatör (Rörelsen Röst). Just nu är hon aktuell med ååå snälla följ mig <3 <3 <3 på Riksteatern och Jurassic Park med den fria teatergruppen Bataljonen, som hon också är med och driver, som spelar på Stora Teatern den 6 nov. Saga kommer dela med sig av hur hon får tiden att räcka till, skaparglöd och sina tankar om community teater och scenkonst i stort. Kanske får vi också något hands on tips. 

 

Arrangemanget görs i samarbete med:

k-logga

sensus-svart

Bilder: CCO Creative Commons