Konstakuten


Konstakuten

Interaktiv föreställning om skapande och kreativitet

Fredag 1 november, Uddebo

akuten2_banner

 Foto: John Wattström

Vad är värt att offra för konsten?

Hur vet jag om jag är bra?

Måste jag mingla för att lyckas?

 

Konstakuten kan du få hjälp med de flesta krämpor som har med skapandet att göra, allt från mindre stopp till större konstnärliga dilemman. Vi behandlar både praktiska problem och existentiella frågor.

 

Konstakuten är en interaktiv föreställning där du kommer ta del av konstnärliga gestaltningar kopplade till skapandet. Du kommer att få utforska dina egna känslor och frågor som har med skapande och kreativitet att göra, och får möjlighet att träffa andra med liknande funderingar. Du väljer själv hur mycket du delar med dig av, och du bestämmer själv nivån på ditt deltagande.

Vi riktar oss specifikt till dig som är under 30 år och som utövar någon form av konst, inom alla olika genrer (teater, dans, musik, måleri, design, poesi, film, foto osv). Kanske studerar du just nu, eller funderar på att göra det. Kanske har du hållit på ett tag med det du gör, eller så har du precis börjat.

 

 

Konstakuten

Väveriet, Uddebo

Insläpp: 16.30, 17.00, 17.30

4 personer per insläpp

Föreställningslängd: ca 90 minuter

 

Biljettpris: 50 kr. Medlemmar i KulturUngdom går gratis, läs mer om medlemskapet här.

KÖP BILJETT

 

Konstaktuten hade premiär 10 & 11 oktober 2019 i Gamlestadens fabriker, Göteborg. Se bilder från föreställningen här.

 


Medverkande

 

Märta Jungerfelt

märta2

Märta Jungerfelt studerar till internationell kulturprojektledare och är utbildad i skådespeleri vid Nordiska Teaterskolan. I det här projektet vill hon utforska mentala hinder för skapande och drivs av intresset för människans mångtydighet och tabun.

 

Sara Nygård

sara

Sara Nygård är en nyexaminerad designer från HDK. Med ett stort intresse för utforskande metoder och själva designpraktiken i sig, relaterar hennes arbeten ofta till kroppen. Detta har lett till att hon, i sin praktik, på senare tid närmat sig performance och performative design.

 

Maja Felicia

maja

Maja Felicia är scenkonstnär och har tidigare läst Teaterstudier vid Göteborgs Universitet. I sin konstnärliga praktik är hon intresserad av att utmana relationen mellan verk och verklighet genom att utforska rummets möjligheter och den nya dramaturgin. Nya perspektiv kräver nya former. I konstakuten vill Maja hjälpa unga konstnärer att finna mod i sitt skapande.

 

John Wattström

john

John Wattström jobbar med installation och rumslig design genom att använda sig av objekt, ljus och ljud som verktyg. Hur rummet relaterar till olika rumsliga element och hur de tillsammans skapar ett narrativ för en upplevelse är det han tycker är intressant att undersöka i sin process. Han har nyligen tagit sin examen i design på HDK.

 

Idé och koncept: Matilda Klamas och Sara Östebro

 

Konstakuten görs av Scenkonstguiden och KulturUngdom, med stöd av Västra Götalandsregionen och Sensus studieförbund.

Scenkonstguiden är  en plats för inspiration, samtal och breddade vyer. Här sprids ordet om konst, design och scenkonst på ett personligt, inspirerande och tillgängligt sätt. Förutom att bjuda in till samtal om konst och scen skapar Scenkonstguiden också mötesplatser och scenkonsthändelser.

KulturUngdom är en ideell förening som backar, synliggör och utvecklar initiativ kring eget skapande, projekt och arrangemang av och med unga mellan 13-30 år i Västra Götaland. Sedan starten 1994 arbetar KulturUngdom med att främja kulturutövares och arrangörers rättighet till inflytande och delaktighet i kulturlivet.

 

k-logga  VGKunNm_Sv    sensus