Johan Paus ny jurymedlem för Scenkonstgalan 2019


Pressmeddelande: 2018-12-11

Nu står det klart att regissören Johan Paus från Kungsbacka blir del av juryn inför Scenkonstgalan 2019. Johan Paus är aktuell som regissör för Äkta känslor, med premiär på Örebro Länsteater i maj. Under våren gör han praktik på Teater Halland med föreställningen Säg inget till någon av Sofia Fredén.

–Jag gillar orädd scenkonst som slår en på käften och jag vill lyfta fram ovanliga upplevelser som innehåller något man inte brukar se, säger Johan Paus.

Den nyblivne jurymedlemmen Johan Paus studerar teaterregi vid Stockholms Dramatiska Högskola och har sett många lovande föreställningar under året, på små som stora scener, som han menar kan bli aktuella i juryns nomineringsprocess inför Scenkonstgalan 2019.

Johan PausTelefonnummer: 0704 19 11 35

JohanPaus

 

Om juryn

Juryn ser på scenkonst från norr till syd och beslutar vilka som ska hyllas under Scenkonstgalan 2019. Elva personer har nu tillträtt till juryposterna och det är en bredd av människor både vad det gäller konstnärliga praktiker och ingångar. I juryn ryms både dragartister, producenter, skådespelare, dansare, kulturkritiker och DJs. Läs mer om juryn

Om Scenkonstgalan

Scenkonstgalan är det svenska scenkonstpriset som hyllar grupper, konstnärer, föreställningar och initiativ från scenkonstfältet. Scenkonstgalan 2019 är den femte galan i ordningen och kommer äga rum den 18 februari på Stora Teatern i Göteborg. Läs mer om Scenkonstgalan

Om Scenkonstguiden

Scenkonstguiden lyfter scenkonsten och synliggör konstens styrka. Detta genom att skapa scenkonsthändelser och mötesplatser, producera redaktionellt material och skapa digitala hjälpmedel som gör scenkonsten mer lättillgänglig.