Skärmavbild 2019-11-22 kl. 10.04.50

Hejdå Scenkonstguiden!   Nytt!


Publicerades 2019-11-22

En era är över! Efter sex år tackar Scenkonstguiden för sig.

2014 startade frigruppen Teater Nu projektet Scenkonstguiden för att lyfta scenkonsten och synliggöra konstens styrka. Det saknades ett samtal om scenkonsten, det saknades en mötesplats – en samlingsplats. Scenkonstguiden har arbetat för att sänka trösklarna till scenkonsten. Detta genom att fokusera på konsten och inte på status och genom att guida, vara din vägvisare till nya upplevelser.

Det började som ett Arvsfonden-projekt som sedan fick fortsatt stöd av Västra Götalandsregionen (genom ett kulturstrategiskt utvecklingsstöd). Nu har projektet nått sitt slut och vi är så glada och tacksamma för alla som engagerat sig, samarbetat, läst våra artiklar, kommit på våra arrangemang och tillsammans med oss satt Scenkonstguiden på kartan.  

 

På sex år har vi hunnit:

  • involvera 125 skribenter
  • publicera 1150 artiklar
  • ha 592.000 unika läsare
  • arrangera 5 Scenkonstgalor
  • hostat 34 mötesplatser
  • skapa 28 scenkonsthändelser
  • bjuda in till 12 fester

 

Det började med en releasefest och avslutas med en vip-spårvagn och gravöl.

Scenkonstguiden knyter ihop säcken med att bjuda in till en vip-spårvagnsfärd och gravöl den 5/12. Spårvagnsfärden kommer präglas av bubblor, hyllningar och plysch för att ta teamet med gäster till en uppsluppen gravöl.

Alla välkomnas att komma förbi Zamenhof i Göteborg från 19.00 och framåt. Skåla med oss – berätta din bästa story om Scenkonstguiden, begråt tomrummet. Vi kommer sitta där som trötta katter som gärna vill bli klappade. Har du aldrig träffat oss i riktiga livet, ta nu chansen medan vi fortfarande är här som team-scenkonstguiden.

 

Vad händer nu?

Först och främst ska det njutas av allt som har åstadkommits med retrospektiv och Scenkonstguiden kommer fortsätta publicera artiklar fram till den 12/12.

 

?Vi är svaga för smicker och tar gärna emot mail på info@scenkonstguiden.se?

 

Här är en liten fickkalender för den riktiga scenkonstguiden-nörden

1 december  – appen och guiden plockas ned
5 december – Gravöl kl 19.00 på Zamenhof i Göteborg
12 december – Sista dagen för nya artiklar på scenkonstguiden.se
31 december – Scenkonstguiden blir en arkivsida.

 

 

 

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *