skedgubbe2

GBG, vecka 46 – Isig jorden runt-resa


Veckans fyra bästa tips! Varsågod!

För sent att bli isprinsessa

Abnorm teater bjuder in till höstens skäligaste show, där stora och små skämskuddar delas ut. Allt ifrån att inte ha öppnat sitt orangea kuvert till att skämmas för att en fortfarande vill vara ett objekt. Dessutom blir det komplicerade koreografier. Mums, säger jag!

 

Stora teatern

Tisdag – onsdag 10-11 november och spelas sen även 19, 20 och 21 november (då på Göteborgs dramatiska teater).

 

VARIA2015

Är du en impronörd som älskar den där nerven av att inte veta vad som ska hända. Det blir en unik känsla i rummet och upplevelsen av att vara ett vi, blir inte starkare än så. Detta året fokuserar improvisationsfestivalen VARIA på solot, den enskilda människans uttryck på scen. Det kommer bli både lokala och långväga gäster, humor och allvar, precis som en festival ska vara. Mycket av allt!

 

Atalante

Fredag-lördag, 13-14 november

 

Nutopia

Den sceniska kören Rabalder gör det som många vanliga körer inte annars gör. De blandar kör och teater i en underbar mix. Deras nya föreställning Nutopia handlar om att våga tänja på ens egna gränser för att växa som människa. Det låter ju helt underbart!

 

Partille Kulturum

Fredag-söndag, 13-15 november.

 

Sketches of the world – The seven continents

Att åka jorden runt drömmer ju många om, även jag. Men de flesta av oss har ju inte råd med den där resan till alla världens hörn, utan pengarna räcker snarare kanske till en week-end i Gdansk. Men nu har 3:e våningen lösningen, i deras Sketches of the world tar koreografen Gun Lund och gitarrduon The Gothenburg Combo med oss till Antarktis isar, Australiens vilda djur och Asiens suggestiva tonvärld och för en promille av vad jorden runt-resan hade kostat. Som hittat!

 

3:e våningen

Fredag-lördag, 13-14 november och sen fram till 27 november.

 

Rasmus Klamas

 

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *