Boykonsthall_GIBCA2017_banner

Fullspäckad helg på Boy konsthall


Ni har väl inte missat att Teater Nu och Scenkonstguiden gått och öppnat konsthall i Bollebygd? Har du inte besökt oss där ännu så har du ett utmärkt tillfälle att göra det nu! Det blir festligt vernissage och inspirerande brunch.

På lördag blir det vernissage för Boy konsthalls inpass till GIBCA Extended 2017 – Göteborgs Internationella Konstbiennals satellitprogram. Temat för biennalen det sekulära samhällets roll idag, och titeln, whereIendandyoubegin, låter tanken färdas till frågor kring vad det är som länkar oss samman, och vilka strukturer eller idéer som försöker hålla oss isär.

Utställningen på Boy konsthall tar avstamp från biennalens tematik, men med speciellt fokus på hur samexistens praktiseras. Hur motsägande idéer och begär kan, och tillåts, leva sida vid sida inom en individ och en grupp. Och på en plats som Bollebygd, ett mindre samhälle, vad får komma fram i ljuset, i det offentliga, och vad hålls tillbaka?

På lördag blir det vernissage med pompa och ståt (och bubblor!), som dagen efter följs upp av söndagsbrunch och inspirerande samtal. Välkommen!

 

Vernissage: Lördag 7 oktober, 15.00-19.00

IMG_3221

Välkomna att mingla med oss under vernissagen! Det blir tal och överraskningar – och konstnärerna är på plats så du kan passa på att fråga ut dem om allt du vill veta. Utställningen är sedan öppen tom söndag den 15 oktober.

Åk med vernissagebussen!

Befinner du dig i Göteborg eller Borås? Då kan du åka med på vernissagebussen som åker Göteborg-Borås-Bollebygd och tillbaka – det blir festligt! Och billigare än Västtrafik! Biljetter köps här.

 

 

Konstbrunch: Söndag 8 oktober, 11.00

brunch

Dagen efter börjar med härligt inspirerande samtal med en av konstnärerna, Kristin Ylikiiskilä Broberg, läcker brunch och mysigt häng då vi bjuder in till Konstbrunch #2!

Konstbrunch är vårt nya koncept, en brunch i konstens tecken. Tidigare har vi skapat hänget AfterArt och även gett oss hän i organisering och fortbildning i projektet gräsrotsuppropet – Konstbrunch, är en förlängning som mixar hänget och inspirationen. Ett nytt sätt att mötas. Organisering och konst kommer löpa som en röd tråd genom programmet.

Konstbrunch #2

Tema: Dialogskapande och vardagens situationer

Kristin Ylikiiskilä Broberg berättar om sin resa till och genom konsten och delar med sig av tips och erfarenheter. Hon kommer även berätta om sitt eget konstnärskap, om att hämta inspiration från vardagens miljöer och relationer, och hur en vardagens rutiner kan bli konst.

 

///////

Vernissage lördag 7 oktober 15.00-19.00

Åk vernissagebuss från Göteborg och Borås! Läs mer här.

Söndag 8 oktober, 11.00-16.00 Konstbrunch!

Måndag 9 oktober – fredag 13 oktober 11.00-16.00

Lördag 14 oktober 11.00-19.00

Söndag 15 oktober 11.00-16.00

///////

 

Boy konsthall

Göteborgsvägen 21 A-C, Bollebygd

Kika in Boy konsthall på Facebook

 

* * Hoppas vi ses i Bollebygd! * *

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *