Förfest – Scenkonstgalan


forfest_text

Scenkonstgalan tar sig ut i landet

Ingen förfest, ingen gala. Nu kickar vi igång Scenkonstgalan med förfest i after-work-anda – på flera platser i landet. Vi drar till Malmö och till Stockholm, och i samarbete med lokala aktörer välkomnar vi dig till förfester med hyllningar och bubblor i glas och gom.

Låt dig hänföras, underhållas och omslutas av överraskande programsläpp, sceniska happenings och samtal för eftertanke. Det är här du hör det först och kanske sist.

Malmö: 1 februari

Stockholm: 9 februari


sthlm

FÖRFEST I STOCKHOLM – MDT

LÖRDAG 9 FEBRUARI

Nu peppar vi igång Scenkonstgalan på MDT i Stockholm och riktar våra hyllningar till scenkonsten i Stockholmsområdet.

Kvällen till ära håller vi till på scenen där fria utövare levererat häftig scenkonst genom åren. Låt dig hänföras av sceniska happenings, samtal för eftertanke och trevligt aw-mys. Och inte minst får du möta ansiktena bakom Scenkonstguiden. ?

Scenkonstnärer, kulturälskare och bubbel-sugna – kom! Det är här du hör det först och kanske sist.

? VAR? MDT, Slupskjulsvägen 30, Skeppsholmen, Stockholm
? NÄR? Lördag 9 februari, 18.00 – 20.00
? HUR? Vi bjuder på bubbel & pizza-slice | Panelsamtal om scenkonst | Bex De La Kex, drag queen, Dj och performer framför akten “Sarah” | DJ! | Hyllningar! | Mingel! | Outfit-inspo!

 

? DJ DREEMY ?

dreemy

Dreemy. Foto: Tim Sjöholm

Dreemy (a.k.a. Linnéa Gustafsson) är DJ, producent och artist med basen i Stockholm. Hennes musik har hörts överallt från P3 och The Green Door Project till Paradise Hotel och Coca-Colas julreklam. Musiken som kommer spelas under kvällen blir både de senaste släppen inom urban/pop och nostalgiska guilty pleasures av bästa sort.

 

Dreemy på Soundcloud   | Dreemy på Spotify   | Dreemy på Instagram

 

 

?BEX DE LA KEX?

bex

På lördag ser du drag queen Bex De La Kex tolka den största kulturskandalen inom rocksverige sedan Kung Gustav III:s regeringstid, med akten Sarah. Kvinnan bakom kvinnan är performanceartisten och Dj:n Rebecka Pershagen.

 

?PANELEN ?

Under kvällen kör vi ett samtal som utgår från nomineringsfältet och scenkonsten idag. Moderator är vår galageneral Matilda Johansson. ✌️
 
Medverkande:
 
Robin Jonsson – Koreograf för The most human, nominerad i kategorin Årets Formförnyare.
 
Julia Marko-Nord – Idé, manus samt regi för verket MOR/DOTTER, nominerad i kategorin Årets Katharsis.
 
Åsa Lindholm – regissör för föreställningen K på Klara Soppteater, nominerad i kategorin Årets Politiska. Manusförfattare till Snubben lättar på sitt hjärta på Skärholmen Kulturhuset Stadsteatern, nominerad i kategorin Publikens röst. Dramaturg för Krilon, regisserad av Carolina Frände som är nominerad i kategorin Årets Politiska.
 
Katharina Thoma – regissör för Tristessa på Kungliga Operan, nominerad i kategorin Årets Brott.

 


Scenkonstgalan 2019

Måndag 18 februari, 19.00

Dörrarna öppnas 18.00 för mingel i kristallfoajén

Stora Teatern, Göteborg


nominerade_nyhet  publikens_rost_nyhet nyhet_nina

 


Arkiv – Scenkonstgalan 2019

malmö

SCENKONSTGALAN FÖRFEST + INKONST PROGRAMSLÄPP, 1 FEBRUARI

Nu peppar vi igång Scenkonstgalan med gala-förfest i Malmö! I samarbete med Inkonst välkomnar vi dig till en sprudlande kväll med samtal för eftertanke och bubblor i glas, gom och rum. Låt dig hänföras, underhållas och omslutas av överraskande programsläpp, hyllningar till Malmös kulturliv och sceniska happenings.


Är du scenkonstnär? Är du kulturälskare? Kom hit! Det är här du hör det först och kanske sist.

Scenkonstgalan är det svenska scenkonstpriset som hyllar grupper, konstnärer, föreställningar och initiativ från scenkonstfältet (18 februari på Stora Teatern i Göteborg). Scenkonstgalan ska verka inkluderande och arbetar för att sänka trösklarna in till scenkonsten.

Med bubbel i ena handen kommer du med den andra få Inkonsts rykande färska scenkonstprogram, direkt från tryckeriet. Det kommer vara glansigt, bara en sån sak!

På scen: Dilan och Moa

Har du koll på vad som är inne? Och vad som är ute? Inte? Lugn. Humorduon och glädjebringarna DILAN OCH MOA gästar oss nu på fredag och avslöjar den enda inne- och utelista för 2019 som du behöver hålla koll på. ???

Så vad är Inkonst?

Inkonst är en fristående kulturscen i Malmö för scenkonst, musik och andra konstformer. Här visas nyskapande och samtida kultur som rör sig utanför det etablerade, självklara och genrebestämda. Inkonst brinner för konst som spränger gränser, utmanar och tar risker men som också är lekfull, underhåller och sprider glädje.


?
VAR? Inkonst, Malmö
?
NÄR? Fredag 1 februari. Dörrarna öppnas 18.30 och förfesten pågår till 21.30 [baren har öppet hela kvällen]
?
HUR? Kvällen kommer bjuda på happenings, hyllningar och samtal om scenkonst. 

Bara en sån sak att det kommer finnas färgglada drinkar smaksatta med exakta det som de nominerade fick oss att känna under 2018 och om det inte smakar; Ja då finns det ju alltid bubbel!