FOLKTEATERN GÄVLEBORG SÖKER SCENKONSTNÄRER


Annons

FOLKTEATERN SÖKER SCENKONSTNÄRER TILL DRÖMMAR OCH DEMOKRATI – EN SCENKONSTFESTIVAL I HELA GÄVLEBORG SOM GES UNDER VÅREN 2018. SISTA ANSÖKNINGSDAG 31 MAJ 2017

Under 2018 kommer Folkteatern Gävleborg undersöka frågor kring ideologier, ursprung och utopier. Vi vill i detta arbete befinna oss i alla kommuner i Gävleborg med Drömmar och demokrati – en festival av scenkonst och teaterhändelser.

Med föreställningar, medföljande samtal, föreläsningar, konsthändelser och samarbeten vill vi tillsammans med vår publik närmare möta, diskutera och fantisera kring demokratins och drömmarnas gränser och gränslöshet – i alla Gävleborgs kommuner. I projektet Drömmar och Demokrati ingår tre bestämda produktioner som ska ges för vuxna, gymnasiet och högstadiet, med befintliga nyskrivna manus. Vi söker nu regissörer, scenografer, kostymörer, koreografer, maskörer, ljussättare och andra scenkonstnärer som vill och ser möjligheter i att tillsammans med oss undersöka Drömmar och demokrati under våren 2018. Är du en av dem som vill samarbeta med oss i detta projekt?

  • Du ska vara beredd att betrakta varje föreställning som en del i en större helhet.
  • Du ska vara beredd på att arbeta i process där alla medarbetare har möjlighet att påverka det konstnärliga uttrycket.
  • Du ska vara närvarande och delaktig i hela Folkteaterns verksamhet.
  • Du ska vara villig att släppa in till publikdialog tidigt i processen.
  • Du ska våga pröva nya uttryck.
  • Du ska se den turnerande scenkonsten som en utmaning och möjlighet
  • Flerspråkighet och interkulturell kompetens är högt meriterande.

LÄS MER

Ansökan skickas senast den 31 maj 2017 till
mika.oskarson.kindstrand@folkteaterngavleborg.se

eller till:

Folkteatern Gävleborg
Att: Mika Oskarson Kindstrand
Box 146
801 03 Gävle

Märk ditt mail med ”Drömmar och demokrati”
För mer information, kontakta oss på info@folkteaterngavleborg.se

Besök Folkteatern Gävleborg på webben

 

———

Folkteatern Gävleborg är en regionteater som verkat sedan 1983 i Gästrikland och Hälsingland och som har sitt säte i Gävle. Teatern har genom åren utmärkt sig för sitt specifika tilltal, musikalitet, annorlunda och inspirerande val av spelplatser, för hög konstnärlig nivå, undersökande arbetsprocesser och angelägna teman. Folkteatern har en publik som består av hela länets befolkning och vi ska med vår verksamhet vara en del av det offentliga rummet i Gävle och länet. Vi ska bidra till att skapa nya sammanhang där oväntade kontakter knyts och nya aktiviteter och projekt möjliggörs. Folkteatern Gävleborg har sedan starten haft en framträdande plats inom scenkonstutvecklingen i Sverige. Vi har många gånger uppmärksammats inte bara för konstnärliga sceniska framgångar utan också för våra arbetsmodeller och analysen av vårt uppdrag. Folkteaterns medarbetare är engagerade och kreativa, med stora kunskaper och förmågor. Delaktighet och ansvar för verksamheten är en gemensam utgångspunkt.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *