kritikgruppen-cover

Fokus: Kritik


Publicerades 2019-10-23

Samarbete KulturUngdom: Kritikgruppen

Nu under hösten driver vi och KulturUngdom en fokusgrupp kring kulturkritik, en grupp bestående av sex personer som under hösten fördjupar sig kring konsten att skriva om konst och scen. Vi tar på oss kritikerhatten och låter samtalet om konsten flöda!

 

Under hösten kommer gruppen experimentera loss med olika typer av reflektioner, recensioner och publikationer. Vi kommer kunna ta del av deras arbeten här på vår webb och sociala medier och hos KulturUngdom, så håll utkik! Det kan bli insta-recensioner, samtal, krönikor och poetisk kritik, alla möjliga hybrider och fusioner.

Och ett hett tips! Vi bjuder in litteratur- och scenkonstkritikern Mikaela Blomqvist som kommer berätta mer om yrket och sina egna erfarenheter. Mikaela är född 1987, bor i Göteborg. Hon skriver bland annat återkommande för Göteborgs-Posten och sitter med i urvalsgruppen för Nobelpriset i litteratur 2019.

Datum → Lördag 9 november, 13.00-15.00
Träffen är främst till för medverkande i kritikgruppen, men vi har ett par extra platser för övriga intresserade! Om du vill komma så skicka ett mail med intresseanmälan till sara@kulturungdom.se.

 

Kritikgruppen består av:

Odile Ducoin – 23 år. Efter två år i Skåne, där hon bland annat studerat konceptuell scenkonst, har Odile nu flyttat tillbaka till Göteborg för att undersöka teaterscenen i den stad hon är uppväxt i.

Alva Rödström – 19 år. Alvas största intressen är konst och politik, och sambandet mellan samhället och konsten. Hon ser skrivandet som en spännande utmaning, och vill experimentera med olika texter som både är intresseväckande och tillgängliga.

Daniella Johansson de Laurentiz – 19 år. Bor i Mölnlycke där hon studerar på Wendelsbergs folkhögskola. Daniella brinner för teater och vill lära sig mer om scenkonst som helhet och hur det påverkar och speglar vårt samhälle. På fritiden gillar hon att analysera och filosofera om livet, och deltar så ofta hon kan på panelsamtal och evenemang om scenkonst.

Tuva Lantz – 19 år och bor i Göteborgs skärgård. Vet att det inte finns några rätt och fel när det kommer till åsikter, men tycker att det ibland känns så, speciellt när det handlar om konst. Genom konstkritik-gruppen vill hon öva sig på att skriva vad hon tycker, utan att vara rädd för att tycka fel.

Mauritza Klingspor – 23 år, bor i Göteborg. Mauritza tog i våras sin kandidatexamen i kulturvetenskap, en utbildning som lärt henne att analysera kultur ur ett djupgående, inkluderande och nytänkande perspektiv. Skrivandet är för Mauritza ett viktigt verktyg för att uttrycka, informera, stimulera och analysera.

Hanna McKeogh – 23 år. Studerar kulturellt entreprenörskap vid Göteborgs Universitet och har alltid haft konst och kultur nära i livet. Tror på kulturverksamheter som en mötesplats och som en livsviktig beståndsdel av våra liv och våran utveckling – på individnivå såväl som på samhällsnivå. Målar och skriver som ett medel för avkoppling och självreflektion.

 


KulturUngdom är en ideell förening som backar, synliggör och utvecklar initiativ kring eget skapande, projekt och arrangemang av och med unga mellan 13-30 år i Västra Götaland. Sedan starten 1994 arbetar vi med att främja kulturutövares och arrangörers rättighet till inflytande och delaktighet i kulturlivet. Vilken konstform du än sysslar med och i vilken form och storlek du än vill att den ska ta sig uttryck, så erbjuder vi samarbeten, nätverk och kontakter lokalt, nationellt och internationellt. Vi stöttar också med marknadsföring, kulturstödet K-Pengar och teknik. Vår verksamhet bygger på dina idéer och visioner, stora som små, allt är möjligt.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *