1861031a9fb01c7b8b0dce0562deb49a_hardlyever-francesco_webb

Vikingarna på Helgeland
Beskrivning

I ett land där somrarna är korta och vintrarna varar i en livstid, lever vikingar, bönder och trälar. Året är 930 och Erik Blodyxa härskar över Helgeland. I det frusna norden kämpar tre mäktiga män och en ännu mäktigare kvinna om vem som skall hämnas på vem.

Vikingarna på Helgeland är en skamlös såpopera i tolv avsnitt, fritt efter Ibsen, fylld med trälkorv, smuts och raj raj. Seriestart 29 november och storslagen säsongsavslutning på nyårsafton.

Handlingen kretsar kring ett hämndlystet relationsdrama mellan bröderna Sigurd och Gunnar, som en mörk natt rövar med sig Örnulfs döttrar Hjördis och Dagny till Helgeland. Alla anser sig vara starka vikingar boende i en ”great nation”, men egentligen har de dålig hygien och bor i en hög av skit. Genrer som fars, tragedi, bygdespel, opera, såpopera och slap-stick blandas friskt.

Varje avsnitt spelas bara en gång. Avsnitt 7 spelas, i enlighet med den grekiska tragedins tradition, från soluppgång till solnedgång kl. 08.39 till 14.46 och den 21 december bjuder vikingarna in till en fröjdefull julspecial. Du måste inte ha sett alla tidigare avsnitt för att hänga med, en resumé spelas upp.

Vårt värdshus bjuder på mat och förfriskningar, så välkommen in i värmen och förbered dig på blod, svett och mjöd – tolv mörka vinterkvällar i december!

Obs - Olika längd och speltider för de olika avsnitten. Se Turteaterns hemsida för mer info --> http://turteatern.se/forestallningar/vikingarna-pa-helgeland-2/