1861031a9fb01c7b8b0dce0562deb49a_hardlyever-francesco_webb

URBAN DANS
Beskrivning

Ta chansen att se några av Sveriges bästa dansare! Du får uppleva allt från ritualistisk klubbanda och kung fu-battles, till en dragking. En kväll sprängfylld av starka budskap och en urban dans som både tänjer gränser och utmanar stereotyper.

När Sofia Södergård äntrar scenen, transformerad till dragkingen Qarl Qunt, kan vad som helst hända. Genom dansstilarna voguing och waacking levereras butch realness som utmanar det stereotypt maskulina och feminina.

Dansduetten Konflikt av och med Inxi & Sasha är en våldsförebyggande föreställning med inspiration från både kung fu och battles. I båda fallen handlar det om att vara målmedveten, skicklig och ständigt sträva efter att bli bättre.

Under den sista akten tar danskollektivet De La Vibe med dig in i housens vibrerande hjärta i sitt utforskande av individen och gruppen, jaget och musiken – där alla är lika viktiga.

Både Inxi och ett par av De La Vibes dansare har sina rötter i vårt kära grannland Finland.

Kvällen hostas av Malmös egen dansprofilen Yessica Andersson. Och DJ Thomas Chikane ser till att pulsen hålls hög. Arrangeras i samarbete med HipHop Centralen.