1861031a9fb01c7b8b0dce0562deb49a_hardlyever-francesco_webb

Unga StDH 2018
Beskrivning

Välkommen till Unga StDH, en teater- och mediefestival! FRI ENTRÉ!

En festival för dig som är – eller känner dig som att du är – i högstadieåldern.

Med direkt avstamp i högstadielivet – genom vardag, i drömmar och kring rädslor – presenterar Unga StDH engagerande föreställningar, framtagna tillsammans med högstadieelever från Stockholmsområdet. Festivalen skapas av våra drygt 90 studenter inom film- och media, scenkonst och skådespeleri.

NÄR & HUR:

Skolklasser bokar plats till följande datum:
fredag 18 maj
måndag 21 maj
tisdag 22 maj

Du anmäler din klass till ett förmiddagspass
(kl. 10.00–12.00 med paus kl. 10.45–11.15)
eller ett eftermiddagspass
(kl. 13.00–15.00 med paus kl. 13.45–14.15)
De får då se två produktioner à 40 minuter.
Mejla din anmälan till ungastdh@uniarts.se

Allmänheten bokar biljetter till följande datum:
fredag 18 maj (välj för- eller eftermiddagspass. Du får då se två olika föreställningar med skönt festivalhäng emellan)
lördag 19 maj (välj separata föreställningar mellan kl. 14.00–18.45)
tisdag 22 maj (välj separata föreställningar mellan kl. 18.00–20.45)

VAR:
Stockholms dramatiska högskola (StDH) på Valhallavägen 189, Gärdet i Stockholm


Kort info om varje föreställning:

BLODMÅNE -97 (Scenkonstteam 1)
En fysisk och bultande skräckföreställning om förvandlingens ambivalens - sex, våld och undertryckta begär.

Fyra ungdomar möts i en lekpark på natten och genomför en ritual – de ska aldrig bli vuxna. Något går fel och istället börjar de, en efter en, förvandlas. Hemligheter kommer fram, skam bearbetas, begär utforskas. Vem skickade egentligen ut inbjudningarna till ritualen och varför just till dem? Vad är farligast: hotet utifrån eller det som pressar på djupt inifrån? Vad händer om du släpper kontrollen och vågar kasta dig ut?

-

Canis Lupus (Scenkonstteam 2)
Ett verk om frigörelse.

Året är 1786. Två systrar bär på en hemlighet som blir allt svårare att dölja när en ny elev börjar på deras skola. Runtomkring dem ruvar en skog som lockar ut någonting förbjudet. Korsetterna måste sprängas och något nytt födas. Revolutionen ligger i luften.

-

Falla (Scenkonstteam 3)
Vem måste jag vara för att bli älskad?

Det är måndagsmorgon. Sara förmår inte att ta sig upp ur sängen. Innan hon kliver upp måste hon bearbeta helgens händelser. Vad var det egentligen som gick fel? Risken med att att försöka vara någon annan än den vi är, är att vi förlorar oss själva. Frågan är vad som är viktigast, att bli älskad för bilden av den jag är eller för den jag faktiskt är?

-

Fem fåglar (Scenkonstteam 4)
Fem ungdomar blir inlåsta tillsammans i ett kvarsittningsrum och där kommer deras förflutna ikapp dem. En händelse från deras barndom, som ingen av dem har kunnat glömma, kräver nu sin upplösning.

Fem fåglar är en pjäs om ensamhet, vänskap, rädsla för döden och om känslan av att ingen annan kan förstå det man själv går igenom.

-

GÖMMAREN (Medieteam 1)
Sju ungdomar har försvunnit spårlöst. Är du den nästa?

Helikoptrar surrar i luften och skallgångskedjornas ficklampor jagar genom skogen. I Gömmaren ikläder sig publiken äventyrets olika roller medan de vandrar genom föreställningen. Rösten i dina hörlurar för dig framåt och du blir en del av mysteriet som nystas upp.

-

Måltiden (Medieteam 2)
En restaurangupplevelse att ta med sig i graven.

När Måltiden öppnade revolutionerade restaurangen bilden av fine dining. Stockholms alla finsmakare flockades och väntelistan tyckes oändlig. Trots att både klimat- och hälsoexperter hyllat restaurangens koncept skapade den samtidigt snabbt en internationell debatt. Måltiden fick överge sina lokaler och tvingades gå under jord. Men till vår stora glädje kan vi nu meddela att Måltiden återuppstått på hemlig ort. Du har fått en exklusiv inbjudan, men frågan kvarstår om du är tillräckligt god för att förtjäna denna upplevelse?

-

Institut Salus (Medieteam 3)
I den här uppdragsbaserade audiowalken sövs du ner och förstår att du blivit lurad in i ett experiment. Ett institut som skulle rädda mänskligheten kommer istället utföra fruktansvärda experiment på din kropp. MEN. Du kommer ges en möjlighet att ta dig ur tillståndet och tillbaka till verkligheten. På 30 minuter kommer du rymma genom fasansfulla rum och tvingas lösa uppdrag för att låsa upp dörrarna ut ur det fruktansvärda Institut Salus.