1861031a9fb01c7b8b0dce0562deb49a_hardlyever-francesco_webb

Team Hurricane ϟ JUCK ϟ Klubb Rörelsen
Beskrivning

Vi kickar igång vårt samarbete med Göteborgs Stadstriennal genom att höja en knuten näve för tonårstjejer, rosaskimrande tyll, queera skoluniformer och lika delar stenhård aktivism som kärleksfull vänskap.

Vi ger er en exklusiv kväll Magasin 113 med visning av Team Hurricane och kortdokumentären om dansgruppen Juck! Efter visningen bjuder Klubb Rörelsen in till dans med DJ Lovefuck, DJ Livsfarligt och massa mer!

Filmen visas på Magasin 113 (Jubileumsparken, Kvillepiren) och är gratis och öppen för alla!

ϟ TEAM HURRICANE ϟ
Annika Berg, Danmark, 2017, 96 min. Språk: Danska, engelsk text.

Möt Ida, Sara, Eja, Maja, Zara, Mathilde och Ira – tonårsgänget som hänger på den lokala nedläggningshotade ungdomsgården. Här finner de en tillflykt från yttervärlden, bygger stora drömmar av tyll och paljetter och blir tightare än någonsin. Team Hurricane är en färgexplosion och djupdykning i tonårens omvälvande känsloyttringar och blandar friskt dokumentärt insta story-material med fiktion och 90-talsinspirerade animationer. Den danska regissören Annika Berg har skapat en ultramodern punk chick flick som beskrivits som den mest äkta tonårsskildringen sedan Fucking Åmål.

ϟ Förfilm: JUCK ϟ
Olivia Kastebring, Ulrika Bandeira, Julia Gumpert, Sverige, 2018, 14 min. Språk: Svenska, engelsk text.

Juck är en rörelse. Juck är aktivism. Juck är makt. Juck är inte oops I did it again. Juck är. Dansgruppen Juck utmanar femininitet, genus, platsen och dig.

ϟ KLUBB RÖRELSEN ϟ
Rörelsen vill vara en oas där vi kan få vara de vi vill i en varm, peppig, kreativ och inspirerande klubbmiljö! Vi som står bakom Rörelsen är nio kvinnor som önskar att alla som kommer på vår klubb ska känna sig bekväma, trygga, välkomna och få ge sig hän stämningen och musiken så som var och en vill.
Bakom skivspelarna hittar ni DJ Livsfarligt och DJ Lovefuck samt DJ EP:

Göteborgs dansande, MC och DJ som kan garantera good times på festen. När EP spelar blir det goa blandningar mellan 70s funk, 90´s boombap, millennieskiftes RnB, ända till dagens senaste Afro swing, Soca och Dancehall-tunes.

Dessutom blir det Dansperformance med ELLEN & ELNAZ!
Ellen Edmar och Elnaz Paiamani är dansare från Göteborg. Med dansen som utgångspunkt utforskar de även andra konstformer som fotografi, rap, poesi och film. Ellen Edmar drivs av dansens kraft att sammanföra människor och har under de senaste åren arbetat med samarbetsprojekt i bland annat Sydafrika och Rwanda. Elnaz Paiamani använder hiphopens olika element som uttryckssätt. Därför kan ni se henne bakom micen eller skivspelarna när hon inte talar med kroppen.

ϟ KVILLEPIREN: TILLGÄNGLIGHET OCH MOBILITET ϟ

Kvillepiren nås enklast med buss till hållplatsen ”Frihamsporten” som trafikeras av bland annat linje 16, 31, 45, 55 och 58. Frihamnen är platt och hårdgjord vilket gör det enkelt att ta sig dit oavsett om du går eller rullar.
Väljer du att ta bilen finns det kostnadsfri parkering utanför Allmänna badets entré.

Klockan 17:00 och 17:30 går det dessutom en gratisbåt från Järntorget till Frihamnen.

ϟ OM GÖTEBORGS STADSTRIENNAL ϟ

Göteborgs stadstriennal är en plattform för att samtala kring och gemensamt göra stad. Under fyra dagar i september presenteras samtal, filmvisningar, praktiskt byggande och workshops runt om i Göteborg. Allt är gratis och öppet för alla.


Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborgs Stad, ABF samt Göteborgs Stadstriennal.

- - - - - - - - - - - - - - -
TID: 18:00-23:00
PLATS: Kvillepiren (Jubileumsparken, hållplats Frihamnsporten)
ENTRÉ: GRATIS