1861031a9fb01c7b8b0dce0562deb49a_hardlyever-francesco_webb

Tangilique
Beskrivning

Hon har game:at 96 timmar i sträck.
Hennes partner in crime har stupat. För längesen.
Det är i början på mars. Om tre år försvinner han.
Men just nu dricker dom O’boy och kollar Oprah.


OM FÖRESTÄLLNINGEN
När Tangilique är 13 år möter hon Bryan. Han är två år yngre, men de blir bästa vänner. Hon är allt han vill vara – en wonderwoman, en warrior, stenhård. Hon ser sina egna erfarenheter i hans svarta pupiller, han är hennes skydd mot ensamheten och den som målar hennes naglar i regnbågens alla färger.

När de är tillsammans är det som att allt jobbigt från världen utanför försvinner. De har bara varandra, och förvandlas till superhjältarna Maureen och Zooey från actionspelet Black Abyss. Då spelar det ingen roll att deras pappor har stuckit eller att de aldrig blir kyssta under rasternas kiss-game-lekar. Och de slipper vara rädda för den rasistiska galningen som skjuter ihjäl människor med icke-vita kroppar.

Inom Tangilique växer en plan på att hämnas. På det rasistiska systemet och på alla som vägrar att se sina egna fördomar. Inspirerad av ett Oprah-avsnitt planerar hon att göra ett diskriminerings-experiment som sitt slutprojekt i 9:an. Men när det är dags att genomföra det dyker Bryan aldrig upp.

Målgrupp: Högstadiet – gymnasiet

Offentliga föreställningar:
Tors 12/4 kl 18
Sön 15/4 kl 16
Tors 19/4 kl 18
Tors 26/4 kl 18
Sön 29/4 kl 16
Tors 3/5 kl 18

Bokningsbara skolföreställningar: tis-fre v. 16-17, ons-fre v. 18 samt v. 36.
Föreställningen är också bokningsbar för turné: v. 37-38.

Text/regi: Christopher Lehmann
Kostym/scenografi: Annika Tosti
Dramaturg: Amanda Högberg
Medverkande: Lola Zackow, John Alexander Eriksson
Foto: Jonas Jörneberg

Christopher Lehmann är utbildad vid Stockholms Dramatiska Högskola och Kungliga Musikhögskolan. Han har tidigare skrivit och spelat den hyllade monologen Drömmaren som spelat på bla Stora Teatern i Göteborg, Unga Klara och Stadsteatern Skärholmen. 2016 tilldelades han Smalbensstipendiet för hans arbete mot diskriminering med teatern som form. Han har även regisserat flertalet pjäser så som I´m purple bitch, No tears for Queers, Mördarnas barn och Någon har sagt; det största och vackraste tar också fortast slut samt är aktuell som skådespelare på Dramaten i pjäsen Angels in America.