1861031a9fb01c7b8b0dce0562deb49a_hardlyever-francesco_webb

Ställbergsången
Beskrivning

✘ STÄLLBERGSÅNGEN ✘
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
✘ Sommarens stora händelse vid ställbergs gruva blir en oförglömlig körupplevelse. Visor, klanger och improvisationer ekar mellan betong och ut bland björkarna i ett samspel mellan amatörer och proffs!

✘ Ställbergsången är ett körverk- en trettio personer stark kör och ett unikt möte mellan sångare och musiker från Bergslagen och resten av landet.
Ställbergssången är också ett storslaget möte mellan musikerna och kompositörerna Xenia Kriisin och Sara Parkman, som gemensamt skriver nya psalmer för Ställbergs gruva.
Visor, sånger, improvisationer och klanger ska få eka mellan träd och lavar, mellan kroppar och minnen.

✘ Vi vill: sjunga om det som känns. Att vi vill sjunga tillsammans och vi vill sjunga i rum som funnits både i 10 minuter och 100 000 år.


✘ Till hjälp för att besjunga dessa stora ord har vi satt ihop en bygdekör med folk från Ljusnarsbergs kommun och resten av landet. En kör som består av:

⤷ Amelia Haglund, Alla Bäck, Linnea Isberg, Pia Gyll, Pella Lundmark, Elisabeth Raymond, Yvonne Olsson Tolf, Erika Kuylenstierna, Sofia sjögren, Katja Roselli, Ragna Gillgren Steen, Nora, Lizz Roberg, Kristina Angelman, Tomas Karlberg, Erika Sigvardsdotter, Marion Lenfant, lisa säthil, Ahmad Deeb, Nathalie Wuerth, Stephanie Stjärnlöv, Carita Ehrstedt, Lotta Fuchs, Elsa Leth, Amanda Sundberg, Eva Agorelius, Ingrid Nordahl.

Och dessa ackompanjeras av ett gäng av Sveriges finaste musiker:
⤷ Kristina Issa!
⤷ Ylva Holmdahl!
⤷ Selen Özan!
⤷ Lars Parkman!
⤷ Brenda El Rayes!
⤷ Johan Hjalmarsson!
⤷ Hanna Tolf!
⤷ Erik Errka Petersn!
⤷ Barbara Chamoun!

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
Rum ⤷ Veine Bartos
Ljus ⤷ Sanna Adibzadeh
Ljud ⤷ Peter Widell
Pedagogik ⤷ Clara Gerdmar
Koordinator ⤷ Lisen Ellard
Form ⤷ Fia Djerf
Mat ⤷ Kristin Bergman
⤷ I samarbete med The non existent center/ Eric Sjögren och Carl- Oscar Sjögren
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━

✘ PRAKTISK INFO ✘
3/8 & 4/8 2018
18.00 Fikaservering + konstutställningar med IC-98 och Johanna Arvidsson.
19.00 Konsert
Plats: Ställbergs gruva

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━

✘ Biljetter:
www.kulturbiljetter.se

✘ Mer information om tillgänglighet, biljetter och så vidare:
www.stallbergsgruva.se
info@stallbergsgruva.se
0727223122
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━

✘ Sara Parkman är folkmusiker och kompositör från Västernorrland. Har släppt de kritikerrosade albumen “Sara Parkmans Skog” och “Matriarkerna” (tillsammans med Samantha Ohlanders). Skrev och turnerade med Fäboland och komponerar för film och teater, nu senast Riksteatern körverk “Sång till Välfärden” och Gabriella Pichlers film “Amatörer”. Debuterar som Sommarvärd i augusti.

✘ Xenia kriisin är musiker och kompositör verksam i Göteborg. Hon har två egenproducerade album och flertalet turnéer och projekt i sin ryggsäck.
Hon är också grundaren och arrangören till den prisbelönta scenkonstserien Palmarum i Palmhuset i Göteborg.
I år arbetar Xenia med sitt tredje album, release 2019.

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━

✘ Om ställbergs gruvas sommarprogram:

Medan insekterna försvinner från landskapen, klimatet värms och skogarna brinner, flyr människor från krigshärdar i länder som Syrien och Yemen. Europa stänger gränserna om sig. Maktfullkomliga ledare slungar världen in i turbulens. Ställbergs gruvas sommarprogram sätter samtidens stora frågor i fokus, genom samtal, musik, poesi, politisk diskussion, konst, samvaro och stillhet. Vilka frågor väcker dagens värld, vilka nya kunskaper behövs? Hur ser kartorna ut för en ansvarsfull fördelning av jordens resurser i antropocen.

Genom att sitta ner för att fundera, samtala och äta bjuder vi in till stunder där vi i gemenskap kan lyssna till varandras frågor och till våra egna.
Kan alla dessa frågor ge vägledning om hur jag, vi och samhället i stort kan hantera pengarna, naturresurserna, kärleken och det okända?

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
Ställbergsången görs med stöd av Konstnärsnämnden, Längmanska kulturfonden, Ljusnarsbergs kommun, ABF, Kulturrådet och Region Örebro län.
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
✘ VÄLKOMNA! ✘