1861031a9fb01c7b8b0dce0562deb49a_hardlyever-francesco_webb

SKÄMS!?
Beskrivning

SKÄMS?! är en utställning och ett lördagsnöje, och det första publika evenemanget inom projektet SKAMVRÅL 2018.
Kom och var med på en orientering i skammens värld. Du får en karta som guidar dig runt. Begrunda dina egna skamfulla tankar. Låt andras skam få liv. Lyssna på dagboksinlägg. Ta en menskoppsshot. Låt dig föras in i livmodern för att födas på nytt.

Med ljud, bild, text går du genom skamträsket och kommer förhoppningsvis ut på andra sidan. Den ljusare sidan. Förlöst.


Praktisk info:
Tid: kl. 12 - 17. Du är välkommen att komma när som helst, under hur lång eller kort tid som helst och hur många gånger som helst.
Fri entré.


Om projektet SKAMVRÅL:
Vi vill med projektet Skamvrål väcka tankar kring skam och skamkänslor. Varför skäms vi så jävla mycket hela tiden? Vad gör skam med oss människor och vad är den bra för? Borde vi skämmas mer sällan? Borde vissa skämmas lite oftare?
Projektet grundar sig i våra egna tankar kring skam och hur det har påverkat oss genom livet. När vi lyfte blicken såg vi även hur skammen har påverkat och påverkar människor runt omkring oss. Och när vi väl öppnade locket och började gräva i skamträsket insåg vi att det var nästintill bottenlöst. Vi insåg att skam var något som angick oss alla, att det innehåller allt från pinsamma historier till svarta hål.
Vi tror att skammen kring att prata om jobbiga, ensamma känslor gör att de växer och skapar nya problem. Skammen blir något farligt som skapar ensamhet, tomrum och ångest. Vi tror att många har behov av att prata om det som känns jobbigt eller höra andras berättelser för att känna sig mindre ensam.
Eftersom det är i gemenskapen vi hittar styrka och förståelse har vi och kommer vi på olika sätt att försöka nå ut med både frågor, tankar och berättelser till fler.
Vi vill med Skamvrål ge gemenskap och styrka åt ungdomar och vuxna i en pressad värld.