1861031a9fb01c7b8b0dce0562deb49a_hardlyever-francesco_webb

Scener och samtal 2018
Beskrivning

Litteraturfestivalen Scener & samtal är tillbaka, vi fortsätter. Fortsätter samtalen, insisterar på att de inte bara förs utan fördjupas – och på att ännu fler bjuds in till litteraturens olika rum. Att de rummen blir fler.

HÄR FINNS PROGRAMMET SOM PDF http://scenerochsamtal.goteborgslitteraturhus.se

Med Scener & samtal vill vi skapa fler sätt att tillsammans fortsätta läsa, lyssna på och ge plats för litteraturen. Låta litteraturen visa sin bärkraft och sin förmåga att både härbärgera smärtsamma erfarenheter från samhället vi lever i, och kärleken och styrkan i de relationer som får oss att söka oss till varandras närhet. Scener & samtal 2018 handlar om att gå närmare. Och sedan ännu lite närmare. Låta litteraturen verka i all sin mångfald, ambivalens och oväntadhet. Litteraturen kan vara en plats där vi kan våga stå i den ensamhet som vi ibland måste uthärda och på samma gång en plats där möten sker oavbrutet och där erfarenheter, kunskap – ja, liv – kan delas med andra.

Dessutom tycker vi att samtal om litteratur gör sig kanske allra bäst i kombination med dans, musik och fest! Liksom tidigare rör sig Scener & samtal mellan olika platser. Tack vare tidskriften Glänta rymmer Scener & samtal denna gång en kväll (fredagen den 28 sept) på nattklubben Valand, featuring Klubb Addis – Dakar.

Varmt välkomna till SCENER & SAMTAL på Klubb Valand den 28/9 och Världskulturmuseet i Göteborg den 29/9 2018!

PS Efter att programmet på Världskulturmuseet är slut så går vi till HPKSM (bakfickan) på Storgatan 22 och firar release med Dockhaveri och minglar, pratar, dansar!