1861031a9fb01c7b8b0dce0562deb49a_hardlyever-francesco_webb

Rut av Rosalind Goldberg
Beskrivning

Koreografen Rosalind Goldberg är tillbaks på Weld. Denna gång i sällskap av den norska dansaren Marianne Kjærsund som framför Goldbergs nya solo \"Rut\" där yttre aktioner och deras effekt på kroppen synliggörs.

Även om det som händer omkring dig kan kännas självklart i stunden, kan det ha en stark effekt på insidan. Det kan ta andra dimensioner. Ett ord till exempel, kan i en social situation passera och försvinna, medan det på insidan kan växa till något oproportionerligt. Alla slags händelser kan ha en sådan inverkan. De materialiseras och blir en del av din kropps komplexa nätverk.

\"Rut\" är en solo-performance där yttre aktioner och deras effekt på kroppen synliggörs. Ruts kropp växer, känslorna jäser till formationer som beter sig på olika sätt. Hennes kropp avslöjar något som sker konstant, men som är svårt för ögat att se. En ständig pågående transformation av kroppen, inte bara influerad av vår biologi. Språk, normer och regler övergår till vanor och beteenden och har en direkt materiell inverkan på en kropp. I solot \"Rut\" är denna transformation placerad i en tidsbubbla, uppförstorad och exponerad.