1861031a9fb01c7b8b0dce0562deb49a_hardlyever-francesco_webb

Resor med Moster Augusta
Beskrivning

Resor med Moster Augusta – Årets teaterhändelse
Den 12 november förvandlas Lidingö stadshus Sessionssal till en riktig teater för premiären av föreställningen ”Resor med moster Augusta”, en historia utav en av 1900-talets största berättare Graham Greene. Föreställningen kan likställas med äventyr som "100 åringen som klev ut genom fönstret och försvann" och "Forrest gump".

”Resor med moster Augusta” kommer att spelas under sju exklusiva föreställningar för en begränsad publik utav några av Lidingös skådespelartalanger med rötter från Sagateatern. För regin svarar Sebastian Höglund med många regiuppdrag bakom sig. Föreställningen har tidigare satts upp på bland annat Dramaten med skådespelare som Jan-Olof Strandberg och Ernst-Hugo Järegård i rollerna.

- I Graham Greenes historia får vi följa när Henry Pullings liv tar en dramatisk vändning då han träffar sin excentriska Moster Augusta vid sin mors begravning. Med en lätt axelryckning och en aptit på passion och äventyr raserar Moster Augusta Henrys stillsamma pensionerade bankkamersliv - inget kommer att bli sig likt och vi kan utlova ett storslaget teateräventyr, säger regissören Sebastian Höglund.

Moster Augusta tar med sig Henry på en resa som visar sig bli ett färgsprakande, pulserande äventyr. Bakom produktionen står Sebastian Höglund och Dejan Grabus som jobbar med ungdomskultur på Lidingö stad.

Föreställningen är även en del av 2017 års kulturvecka på Lidingö

För biljetter och mer info kring speltider se hemsida:
www.mosteraugusta.se

Medverkande
Jakob Degerfeldt
Mimmi Cyon
Isabel Öberg
Mattias Skantze
Rakel Qvarfordt
Thea Davidsson

Musiker
Fabrizio Frenandez Benitez

Sebastian Höglund, Regissör
Dejan Grabus, Producent
Casper Törneman, Ljusdesign
David Husberg, PR

Översättning av Catharina Sundholm Miller

Kontakt:
dejan.grabus@lidingo.se
www.mosteraugusta.se