1861031a9fb01c7b8b0dce0562deb49a_hardlyever-francesco_webb

Re(In)volve Härnösand
Beskrivning

Re(In)volve Härnösand - Fri entré

Ett maffigt antal dansare och ett tema som svettas samhällsrelevans är ingredienserna till ett Midsommarfirande utöver det vanliga.

Dancing Partners fyra internationella kompanier är tillbaka för att fira Midsommar på Murberget med ett unikt och muskulöst projekt. Norrlands eget Norrdans, Thomas Noone Dance (Spanien), Spellbound Contemporary Ballet (Italien) och Company Chameleon (England) antar utmaningen att utforska frågan om identitet och kompanierna dansar för första gången sida vid sida på scenen. Det ambitiösa verket skapas speciellt för Härnösand av Danielle Dietz som har ett starkt lokalt engagemang.

Danielle Dietz arbetar som ledare för New Education for Contemporary Dance vid Härnösands Folkhögskola. Hon har tidigare skapat för Norrdans, OFF som var ett framgångsrikt solo och BLOW THE BUBBLE som var ett samarbete med Musik Västernorrland.

Re(In)volve Härnösand skapas specifikt för Härnösand och kommer aldrig mer att kunna dansas igen. Senare under hösten möts alla kompanierna i Barcelona för att involvera och utforska den katalanska identiteten under ledning av koreografen Thomas Noone. Vi använder samma basmaterial som dansarna har skapat i Sverige och låter de lokala omständigheterna och smaken påverka vår forskning kring temat identitet. Resultatet kommer att visas i föreställningen Re(In)volve Barcelona.

Föreställningen är ett samarbete med Murberget Länsmuseet och deras traditionella midsommarfirande.