1861031a9fb01c7b8b0dce0562deb49a_hardlyever-francesco_webb

Prat och människor
Beskrivning

Dansteater av Birgitta Egerbladh

Med texter av Kent Andersson och Bengt Bratt

Birgitta Egerbladh är en av landets häftigaste koreografer. Hon blandar allvar med humor och det här spelåret sätter hon upp en föreställning på Folkteatern. Vad den handlar om? Det vet vi inte riktigt. Inte ens Birgitta vet. Hon testar sig alltid fram. Hon samlar skådespelarna när det är dags och guidar dem in i Birgitta Egerbladh-style. Hennes utgångspunkt är alltid det mänskliga kroppsspråket och en rörelse föder en annan. Hon arbetar fram föreställningen som ett orkesterverk – ton för ton i nära samarbete med ensemblen. Under tiden lägger hon till texten. Den här gången är det Kent Andersson och Bengt Bratts dramatik och poesi som hon inspireras av. När premiärdagen kommer är hon klar.

Vi är säkra på att det blir alldeles fantastiskt. Hur vi kan veta det? För att Birgittas process har stående ovationer som stående inslag. Titeln kan komma att ändras. Men om du köper biljett till Prat och människor lovar vi att du kommer in oavsett vad den heter.

Regi och koreografi: Birgitta Egerbladh
Texter: Kent Andersson, Bengt Bratt
Dramaturg: Marie Persson Hedenius
Scenografi och kostymdesign: Kajsa Larsson
Scenografi och ljusdesign: Fredrik Glahns
Mask- och perukdesign: Susanne Åberg

Medverkande: Evin Ahmad, Ardalan Esmaili, Karin de Frumerie, Elisabeth Göransson, Benjamin Moliner, Lena Birgitta Nilsson, Kardo Razzazi, Sara Wikström