1861031a9fb01c7b8b0dce0562deb49a_hardlyever-francesco_webb

PotatoPotato Scenkonst “Fem musor”
Beskrivning

PotatoPotato fyller 10 år och tar över huset

PotatoPotatos fem konstnärliga ledare har under flera års tid spelat in sina möten. Nu bjuder de in till studiebesök.

I ett decennium har PotatoPotato härskat över Malmös kulturliv. Det framgångsrika scenkonstkollektivet står bakom 1134 urpremiärer för en publik på sammanlagt en halv miljon. Deras hyllade föreställningar har turnerat i både Sverige och Europa och utmanat såväl publik som kritiker. Nu fyller de 10 år.

Samtidigt runt mötesbordet:
Fem kulturkvinnor diskuterar om de ska sälja sina använda trosor på internet för att finansiera hyran till sina teaterlokaler. Eller byta namn till PotatoPågen mot sponsorpengar. Hur ska de schemalägga sina graviditeter för att verksamhet och budget ska gå ihop och vad ska deras jubileumsföreställning heta?

Musor är kvinnor som fungerar som inspirationskällor för konstnärer, musiker och poeter och är ett fenomen som förekommit i århundraden. I den grekiska och romerska mytologin var en musa ursprungligen poesins gudinna men kom sedan att inspirera alla intellektuella.

PotatoPotatos fem konstnärliga ledare reflekterar över makt med sig själva som exempel.

Välkommen till PotatoPotatos ledningsmöte.

PotatoPotato (SE) är en ständigt utmanande scenkonst-trupp med bas i Malmö. Deras föreställningar vrider och vänder på gängse normer genom att utforska populärkulturella element med egna sceniska metoder. Senast 2017 var de på Inkonst med dj-föreställningen Sincerely Solo.

Idé, koncept, scenografi, ljus & ljuddesign, dramaturgi, mask, kostym, regi och konstnärliga ledare: Paulina Göth, Jenny M Jensen, Helena Engberg Tunström, Freja Hallberg och Linda Forsell | På scenen: Ledningsmötet framförs av olika gäster vid varje föreställning. TBA. | Fotograf: Julia Lindemalm