1861031a9fb01c7b8b0dce0562deb49a_hardlyever-francesco_webb

Poste Restante  "It’s a tragedy"
Beskrivning

“Tragedi är alltså en efterbildning av en handling, som är allvarlig, avslutad och av ett visst omfång; i språk förskönat med varje sorts stilfullt ornament /.../ i form av handling, inte berättande; genom händelser som väcker medlidande och fruktan /.../.” Aristoteles - Poetics 49b24-28

Enligt strukturalisten och antropologen Claude Lévi-Strauss är inte mytologi att betrakta som fiktion eller underhållning utan snarare som ett, ofta undermedvetet, språk för känslor och erfarenheter som inte låter sig uttalas på annat sätt. I IT’S A TRAGEDY vänder sig Linn Hilda Lamberg (POSTE RESTANTE) och Benjamin Quigley till de grekiska tragedierna, film noir och Marilyn Monroes sista timmar för att ge språk åt det onämnbara.

IT’S A TRAGEDY är ett allomslutande performanceverk som erbjuder besökaren ett intimt möte med mytologi, med avstamp i premissen för en klassisk tragedi. Nittio minutiöst koreograferade minuter leder genom ensliga hotellkorridorer och trassliga lakan mot det oundvikliga. Med full diskretion och respektfullt stöd ges besökaren möjlighet att ta steget in i den tragiske hjältens position, vägledd av kören och en flimrande stjärna.

IT’S A TRAGEDY har sin premiär tio dagar efter det svenska riksdagsvalet.

Kören är här. Ditt rum är redo.

Premiär: 19 september 2018 Speldatum: 19/9, 20/9, 21/9, 28/9, 29/9, 30/9, 1/10, 2/10, 3/10, 4/10 och 5/10. Starttider: Individuella starttider, var 20:e minut fr.o.m. kl 18.

Spelplats: Hotell Hötorget, Holländargatan 8B, Stockholm.

Biljettbokning och mer information

Föreställningslängd: ca 1 h 40 min per besök.
Språk: Svenska/Engelska.
Åldersgräns: 18 år.
Tillgänglighet: Lokalerna har trappor och ingen hiss. Ledsagare går med kostnadsfritt. Kontakta tickets@mdtsthlm.se eller 08-6111456 för att boka biljett till din ledsagare eller om du har frågor som rör tillgänglighet.

Kontakt: contact@poste-restante.se

KREDITERING
Koncept och regi: Linn Hilda Lamberg (POSTE RESTANTE) och Benjamin Quigley.
Medverkande: Ludde Hagberg, Linn Hilda Lamberg, Benjamin Quigley och Anton Österlund. Dramaturg: Erika Lindahl.
Praktikant: Anton Österlund.
Ljuddesign: Bernt Karsten Sannerud.
Pressfoto och trailer: Patriez van der Wens.
Produktion: Erika Lindahl/POSTE RESTANTE.
Samproduktion: MDT.

Tack till: Hotel Hötorget. Med stöd av Kulturförvaltningen Stockholm stad och Konstnärsnämnden. Poste Restantes arbete stöds av Kulturrådet. IT’S A TRAGEDY är den första, fristående delen av Poste Restantes diptyk om performativt språk och