1861031a9fb01c7b8b0dce0562deb49a_hardlyever-francesco_webb

Och nu, vart far vi nu?
Beskrivning

Och nu, vart far vi nu?
av Kristian Hallberg
Ryktet hinner alltid ikapp dig.


Du köper nya kläder och filar bort dina attribut, men det spelar ingen roll. Du anstränger dig, anpassar dig, passar in. Men det spelar ingen roll, för ryktet hinner ikapp dig. Om du är en del av utanförskapet hinner ryktet alltid ikapp dig.

Det här är tredje och sista delen i Kristian Hallbergs trilogi om identitet och den ställer frågan: du har fått nycklarna och blivit insläppt, men får du göra vad du vill i det där rummet eller är du där på nåder så länge du fogar dig?

Först gör pjäsen en roadtrip i regionen och sen kommer den till Göteborg och Folkteatern. I första rummet får du lyssna på akt ett i hörlurar. I andra rummet får du höra slutet av historien samtidigt som en bioduk fylls av minnen från roadtripen. Du är välkommen på radioteater och filmkonst. Försök passa in.

I första akten träffar vi Neda och Sylvana som ska uppträda med romsk dans på ett vernissage. I andra akten möter vi Gurli och Elisabeth som av en händelse ses på samma vernissage; de har en oförlöst kärleksrelation som vi får ta del av. Andra akten består dessutom av filmat material från bland annat Falköping, Grästorp och Lilla Edet.

Teater- och filmprojektet Och nu, vart far vi nu? ingår i en serie fristående pjäser som kom till genom oväntade möten när dramatikern Kristian Hallberg, på uppdrag av Folkteatern, följde Göteborgs stadsmuseums utställning ”Vi är romer” då den turnerade i Västra Götalandsregionen. Produceras i samarbete med Ögat Film.