1861031a9fb01c7b8b0dce0562deb49a_hardlyever-francesco_webb

NÄRHETEN: en scenkonstfestival i Bagarmossen
Beskrivning

NÄRHETEN - en scenkonstfestival i Bagarmossen 18-21 september 2019

Festivalen NÄRHETEN älskar scenkonst och vill komma närmare, upptäcka nya skrymslen, krypa upp i ditt knä och dansa sig svettig bredvid dig. NÄRHETEN längtar efter lokala perspektiv, det folkliga, det smala, det intima och det snälla. Längtar efter att visa riktigt bra och utmanande scenkonst på platser där människor från flera generationer kan träffa varandra. Festivalen kommer att pågå i hela Bagarmossen och visa scenkonst utomhus, hemma hos konstnärer som bor i Bagarmossen och på Bagarmossens Folkets Hus. NÄRHETEN utforskar lokalitet och programmet görs med hjälp av lokala samarbeten.

Genomförs i samarbete med Bagarmossens Folkets Hus med stöd av Kulturrådet, och Stockholm stad. Festivalen cureras av Amanda Apetrea, Nadja Hjorton, Frida Tiger och Sara Bergsmark.

Produktion: Interim kultur AB

TORSDAG 19 september

Kl: 14.00-18.30 Samtal runt ett bord med inbjudna gäster
Plats: Bagarmossens Folkets Hus, foajén.
GRATIS, ingen förbokning

Kl: 19.00 Abject of Desire - Shirley Harthey Ubilla

Plats: Bagarmossens Folkets Hus stora scen.

Beskrivning:
I dansverket “Abject of Desire” porträtteras ett agentskap som ständigt förhåller sig till motsägelsefulla processer. Genom att göra en annanhet vill Shirley Harthey Ubilla styra voyeurens blick som här blir spegeln av subjektet. I strävan efter ägandet av jaget förkroppsligas det köttsliga begäret genom förlängningar och förskjutningar av det annars avskydda. I detta verk riktas fokus på frågor rörande lesbiskhet och vithet.

FESTIVALPASSFREDAG 20 september

Kl: 18.30 Filmvisning - Kollektivet av Siri Hjorton Wagner och Nadja Hjorton.
Plats: Bagarmossens Folkets Hus, foajén.
GRATIS, ingen förbokning

Kl: 19.00 Lajv Dance- Lydia Östberg Diakité & BamBam Frost - Line dancing

Plats: Bagarmossens Folkets Hus stora scen.

Beskrivning:
Lydia och BamBam har genom guldgruvan internet fått hjärtat att slå lite extra för line dance. De kan inte mycket om det men de tycker det är kul att performa och de älskar att dansa tillsammans med många i grupp. De bjuder därför in er till att lajva sin version av linedance. Det blir en tillställning med enkla steg och överraskningar. Cowboy outfits. Country musik. Det blir snacks, såklart, och dans i mängder. Välkomna!

FESTIVALPASSLÖRDAG 21 september

Kl: 13.00-18.00 Straight passing - CRUSH

Plats: Samling i Bagarmossens Folkets Hus, foajén, därefter utomhus.

Beskrivning:
Ett thriller-mysterium i hörlursformat där du spelar huvudrollen! Hur skulle levnadsvillkor för hbtq*-personer påverkas om Sverige fick en fascistisk regering? Det vill CRUSH undersöka i denna fiktiva, dystopiska framtidsskildring som med AR-teknik utspelar sig i det offentliga rummet. Straight Passing är en stadsvandring om kärlek och fascism. Du laddar ner föreställningen som en app på din telefon och upplever den utomhus med egna hörlurar. Via instruktioner från appen och en medföljande karta rör du dig i en timmes lång promenad runtom Bagarmossen.

\"Straight passing\" är ett ljudverk där man går en och en med starter var tionde minut.

Observera att biljetter till föreställningen reserveras i separat bokningsfönster.

FESTIVALPASSKl: 15.00-17.00 Tipspromenaden - Lisen Rosell

Plats: Samling i Bagarmossens Folkets Hus, foajén, därefter utomhus.

Beskrivning:
“Tipspromenaden” är en föreställning och en här-och-nu-upplevelse där du i grupp guidas på en vandring i Bagarmossen. Den här Tipspromenaden erbjuder ingen snitslad bana eller förutbestämda svar utan öppnar istället upp för det oväntade. Promenadens rutt tar form genom tips som ges längs vägen. Du kan hänge dig åt att bara vara i stunden och på platser som du inte själv visste att du skulle till. Lisen Rosell är scenkonstnär och i det här verket din guide. I “Tipspromenden” kan hon kombinera sådant som hon både älskar och skräms av: det vardagliga samtalet, det okända, improvisation och att släppa kontrollbehovet.

FESTIVALPASS

Maxantal 15 personerKl: 18.00 Fiskedansen och andra Kosmiska Bekännelser - Sindri Sinkalonkan Runudde

Plats: Bagarmossens Folkets Hus - stora scen.

Beskrivning:
”Fiskedansen och andra Kosmiska Bekännelser” är ett konceptalbum och ett workoutprogram bestående av sju olika danser med specifika syften. Med fem dansare på scenen presenteras de sju låtarna, och musiken vävs samman med personliga berättelser. Fiskedansen är en hyllning till rörelse som bejakar dansens närande potential i metaforiska bekännelser fulla av fabulösitet. Med kraft från radikal pedagogik arbetar Sindri Runudde utifrån premissen att varje kropp har kunskap och varje berättelse en dans.

FESTIVALPASS21.00 Slutfest med livemusikakter: Pheeyownah, Benjamin Quigley och DJ-doun COMFORTZONE

Plats: Bagarmossens Folkets Hus - stora scen.

Beskrivning:
NÄRHETEN och Lisa Berkert Wallard bjuder in till slutfest. Ta på dig dina mjukaste dansskor eller dina högsta högklackar, vira in dig i massa sjalar eller ta på dig så få plagg som möjligt. Från normcore till extravaganza! Kom som du är och som du vill!

FESTIVALPASS